Маринована цибуля на зиму

Заготовляємо мариновану цибулю на зиму. Я таку цибулю використовую для подачі солоної оселедця. Зберігати заготівлю можна у прохолодному місці.

Кожна господиня радіє великому овочевому врожаю, у тому числі – цибулі. Цибуля – частий гість на кухні при приготуванні всіляких страв. Якщо зберігати у свіжому вигляді цибулю проблематично, то її можна замаринувати. Ось покроковий рецепт маринованої цибулі на зиму, який є гарним і як доповнення до м'яса, і як інгредієнт для вінегретів, салатів.

Я таку мариновану цибулю на зиму використовую для подачі солоної оселедця. Зберігати заготівлю рекомендується в прохолодному місці, в яке не потрапляють сонячні промені.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста: 800 г
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки
  • Вода: 2 ст.
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Чорний перець – мелений: 10 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Гвоздика в бутонах: 3 шт.

Приготування

Для маринування цибулі готуємо продукти. Стерилізуємо для заготівлі на зиму банки разом із кришками.

Основний інгредієнт – цибуля – очищаємо від лушпиння і нарізаємо відразу у формі тонких напівкілець.

Поки відставимо нарізку з|із| цибулі вбік і зробимо маринад. У потрібну каструлю вливаємо воду. Кидаємо у воду сіль, цукровий пісок. Додаємо перець горошком, лаврушку, бутони гвоздики. Вливаємо олію та столовий оцет. Доводимо вміст до кипіння. Після цього проварюємо пікантний маринад протягом 5 хвилин.

У маринад, що вийшов, додаємо цибульні півкільця. Даємо цибулі постояти в маринаді протягом кількох хвилин.

Цибулю розподіляємо по стерилізованих баночках разом із маринадом.

Банки закручуємо кришками або використовуємо для закупорки спеціальний ключ.

Заготівлю з цибулі перевертаємо верх дном. На банки накидаємо теплий плед (рушник) і залишаємо остуджуватися протягом доби. Потім переносимо банки з маринованою цибулею для зберігання у прохолодне місце.

Використовуємо мариновану цибулю за призначенням. Приємної дегустації!