Ласуни обов'язково оцінять цей варіант приготування варення з яблук. Склад варення – це солодкі яблука та кислий лимон. Інгредієнти чудово поєднуються між собою. Цитрусовий надає солодощі як пікантний смак, а й вишуканий колір. Домашнє яблучне варення з лимоном прикрасить будь-яке чаювання.
Інгредієнти
- Яблука: 1 кг (солодких сортів)
- Цукор: 800 г
- Лимон: 1 шт.
- Вода: 50 мл
Приготування
Візьмемо для варення потрібні продукти.
З яблук зчищаємо шкірку, видаляємо насіння. Нарізаємо яблука у формі невеликих тонких скибочок.
Для варення вибираємо відповідну каструлю. На дно кладемо трохи яблук та присипаємо їх невеликою порцією цукрового піску. Знову – шар яблук, шар – цукру. У такий спосіб заповнюємо всю каструлю.
Ретельно промиваємо лимон. Знімаємо з нього цедру та вичавлюємо сік. Лимонний сік виливаємо в каструлю разом із водою.
Каструлю ставимо на невелике нагрівання плити. Доводимо вміст до кипіння, при цьому постійно перемішуємо яблука з цукром. Цукор повинен повністю розчинитись.
Половинки лимона додаємо в каструлю разом із цедрою.
Варення з яблук із лимоном готуємо на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Склад періодично перемішуємо.
Процес варіння добіг кінця, дістаємо з варення половинки лимона, вони нам більше не знадобляться. Яблучне варення розкладаємо у стерилізовані баночки, закриваємо кришками та повністю остуджуємо.
Всім приємного чаювання разом з яблучним варенням та лимоном! Частуйтесь на здоров'я!