Яблучне варення з лимоном

Ласуни обов'язково оцінять цей варіант приготування варення з яблук. Домашнє яблучне варення з лимоном прикрасить будь-яке чаювання.

Ласуни обов'язково оцінять цей варіант приготування варення з яблук. Склад варення – це солодкі яблука та кислий лимон. Інгредієнти чудово поєднуються між собою. Цитрусовий надає солодощі як пікантний смак, а й вишуканий колір. Домашнє яблучне варення з лимоном прикрасить будь-яке чаювання.

Інгредієнти

  • Яблука: 1 кг (солодких сортів)
  • Цукор: 800 г
  • Лимон: 1 шт.
  • Вода: 50 мл

Приготування

Візьмемо для варення потрібні продукти.

З яблук зчищаємо шкірку, видаляємо насіння. Нарізаємо яблука у формі невеликих тонких скибочок.

Для варення вибираємо відповідну каструлю. На дно кладемо трохи яблук та присипаємо їх невеликою порцією цукрового піску. Знову – шар яблук, шар – цукру. У такий спосіб заповнюємо всю каструлю.

Ретельно промиваємо лимон. Знімаємо з нього цедру та вичавлюємо сік. Лимонний сік виливаємо в каструлю разом із водою.

Каструлю ставимо на невелике нагрівання плити. Доводимо вміст до кипіння, при цьому постійно перемішуємо яблука з цукром. Цукор повинен повністю розчинитись.

Половинки лимона додаємо в каструлю разом із цедрою.

Варення з яблук із лимоном готуємо на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Склад періодично перемішуємо.

Процес варіння добіг кінця, дістаємо з варення половинки лимона, вони нам більше не знадобляться. Яблучне варення розкладаємо у стерилізовані баночки, закриваємо кришками та повністю остуджуємо.

Всім приємного чаювання разом з яблучним варенням та лимоном! Частуйтесь на здоров'я!