Маринована цибуля – відмінний додаток до страв з м'яса. Цибуля, маринована зі спеціями, чудово розкриває смак свинини, яловичини, курки. Пікантну закуску з цибулі можна також поставити до котлет, тефтелей. Пропоную замаринувати червону цибулю разом із медом та коріандром у зернах. Виходить маринована цибуля з медом і коріандром соковитим, апетитним та смачним. Обов'язково приготуйте таку заготовку цибулю.
Інгредієнти
- Цибуля червона: 3 шт.
- Коріандр (зерна): 1 ч. ложка
- Мед: 1 ст. ложка (рідкий)
- Оцет яблучний: 2 ст. ложки
- Вода кип'ячена: 100 мл (тепла)
- Сіль: 1 щіпка
- Цукор: 0,5 ч. ложки
Приготування
Щоб замаринувати цибулю разом із медом із коріандром, підготуємо потрібні інгредієнти. Цибуля я використала червоний, але цей рецепт підійде і для звичайної ріпчастої. Якщо мед у вас густий, розтопіть його на водяній бані і остудіть. Цибулю очищаємо.
Цибулю для маринування нарізаємо в залежності від розміру у формі напівкілець або кілець. Нарізку промиваємо під холодною водою та перекладаємо у широку миску.
До нарізки із цибулі всипаємо коріандр у зернах.
Приготуємо для цибулі маринад. У невелику плашку перекладаємо рідкий мед. Заливаємо його водою, додаємо яблучний оцет. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
У склад, що вийшов, всипаємо цукор і додаємо щіпку солі. Знов ретельно інгредієнти змішуємо, щоб спеції повністю розчинилися. Маринад для цибулі готовий.
Цибулеву заготовку заливаємо маринадом.
Цибулю перемішуємо з маринадом. Миску з цибулею в маринаді відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
При подачі до столу мариновану цибулю з медом та коріандром віджимаємо. Пригощайтеся всім приємного апетиту!