Медово-гірчичне заправлення для салатів

Овочеві салати – найчастіша страва в нашому раціоні. Щоб наголосити на смакових якостях овочевої страви, пропоную зробити пікантну медово-гірчичну заправку для салатів.

Овочеві салати – звична і часта страва в нашому щоденному раціоні. Для заправки салатів з овочів ми найчастіше використовуємо майонез, сметану або олію. Щоб розкрити та підкреслити смакові якості овочевої страви, пропоную зробити пікантну заправку на основі двох видів гірчиці та меду. Така медово-гірчична заправка для салатів — справжня класика гастронома, перед якою важко встояти.

Інгредієнти

  • Мед: 2 ч. ложки (рідкий)
  • Гірчиця зернова: 2 ч. ложки
  • Гірчиця: 1 ч. ложка (гостра)
  • Сік лимонний: 2,5 ст. ложки
  • Олія оливкова: 7 ст. ложок
  • Суміш перців: 7 ст. ложок
  • Суміш прованських трав: за смаком

Приготування

Щоб зробити медово-гірчичне заправлення для салатів, підготуємо потрібні інгредієнти. Якщо у вас густий мед, то розтопіть його попередньо на водяній бані або в мікрохвильовій печі (10 секунд).

Зручним для вас способом вичавлюємо з лимона сік. Переливаємо їх у невелику ємність (банку).

До лимонного соку додаємо гірчицю в зернах та гостру гірчицю.

Далі до інгредієнтів перекладаємо рідкий мед.

До складу майбутньої заправки вливаємо оливкову олію.

Всипаємо в суміш ароматні прованські трави і суміш мелених перчиків. Дозволяється додати своїх улюблених спецій.

Ємність закриваємо щільно кришкою і ретельно струшуємо. Інгредієнти повинні перетворитися на однорідну суміш, а мед повністю розчинитись.

Відразу використовуємо медово-гірчичну заправку для приготування овочевих салатів. Смачного!