Овочеві салати – звична і часта страва в нашому щоденному раціоні. Для заправки салатів з овочів ми найчастіше використовуємо майонез, сметану або олію. Щоб розкрити та підкреслити смакові якості овочевої страви, пропоную зробити пікантну заправку на основі двох видів гірчиці та меду. Така медово-гірчична заправка для салатів — справжня класика гастронома, перед якою важко встояти.
Інгредієнти
- Мед: 2 ч. ложки (рідкий)
- Гірчиця зернова: 2 ч. ложки
- Гірчиця: 1 ч. ложка (гостра)
- Сік лимонний: 2,5 ст. ложки
- Олія оливкова: 7 ст. ложок
- Суміш перців: 7 ст. ложок
- Суміш прованських трав: за смаком
Приготування
Щоб зробити медово-гірчичне заправлення для салатів, підготуємо потрібні інгредієнти. Якщо у вас густий мед, то розтопіть його попередньо на водяній бані або в мікрохвильовій печі (10 секунд).
Зручним для вас способом вичавлюємо з лимона сік. Переливаємо їх у невелику ємність (банку).
До лимонного соку додаємо гірчицю в зернах та гостру гірчицю.
Далі до інгредієнтів перекладаємо рідкий мед.
До складу майбутньої заправки вливаємо оливкову олію.
Всипаємо в суміш ароматні прованські трави і суміш мелених перчиків. Дозволяється додати своїх улюблених спецій.
Ємність закриваємо щільно кришкою і ретельно струшуємо. Інгредієнти повинні перетворитися на однорідну суміш, а мед повністю розчинитись.
Відразу використовуємо медово-гірчичну заправку для приготування овочевих салатів. Смачного!