Салат Мімоза з рибними консервами та кукурудзою

Пропоную до складу продуктів для салату Мімоза включити консервовану кукурудзу. Виходить салат Мімоза з рибними консервами та кукурудзою ситним та дуже смачним.

Сьогодні на святковому столі можна зустріти безліч різноманітних салатів. Не поступається за популярністю новоявленим стравам і салат Мімоза. Класичними інгредієнтами для мімози залишаються картопля, морква, рибні консерви та яйця. Пропоную до складу продуктів для салату включити солодку консервовану кукурудзу. Виходить салат Мімоза з рибними консервами та кукурудзою соковитим, ситним, апетитним та дуже смачним. Кулінарних складнощів при реалізації рецепту не виникне навіть у юних господинь.

Інгредієнти

  • Кукурудза (консервована): 100 г
  • Риба консервована: 150 г (у мене – сардина в олії)
  • Картопля (варена): 100 г
  • Морква варена: 100 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Майонез: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб зробити листковий салат Мімоза з рибними консервами та кукурудзою, підготуємо потрібні продукти. Заздалегідь для салату відварюємо картопля, моркву та яйця. Дані інгредієнти охолоджуємо та очищаємо.

Варену картоплю натираємо, формуємо перший шар салату, солимо його трохи і покриваємо майонезом.

Шматочки риби з банки без олії перекладаємо на тарілку. Розминаємо шматочки риби вилкою, видаляємо великі кісточки. Укладаємо другий шар салату з риби та змащуємо його майонезом.

Натираємо варену моркву, формуємо третій шар салату, покриваємо його соусом.

Зерна солодкої консервованої кукурудзи спочатку відкидаємо на сито, щоб злити сік. Поміщаємо кукурудзу наступним шаром.

Яйця ділимо на білки та жовтки. Білки натираємо, укладаємо на шар із кукурудзи, трохи солимо, змащуємо майонезом.

За традицією завершуємо формування листкового салату дрібно натертими жовтками.

Перед подачею салату Мімоза до столу даємо йому просочитися в холодильнику 30 хвилин, так він буде соковитішим і смачнішим. Пригощайтеся, приємного апетиту!