Для любителів піци пропоную її зробити у міні форматі. Наша кулінарна ідея – приготувати листкові міні-піци з ковбасою та помідорами в духовці, якими можна смачно та ситно перекусити у дорозі або за сніданком, вечерею. Основа міні-піц – листкове дріжджове тісто, якому потрібно заздалегідь приділити увагу, а саме – розморозити при кімнатній температурі. З начинкою можна пофантазувати, використовувати не лише ковбасу, а й гриби, грудинку, шинку, солоні огірочки. Ось гастрономічні подробиці.
Інгредієнти
- Тісто листкове: 250 г (дріжджове)
- Ковбаса: 70 г
- Помідори: 0,5 шт.
- Кетчуп томатний: 2 ст. ложки
- Сир твердий: 60 г
Приготування
Візьмемо для міні-піц потрібні інгредієнти.
Поверхня столу трохи припорошуємо борошном. Викладаємо пласт листкового тіста і трохи його розкочуємо. Вирізаємо 4 квадрати (прямокутники). На відміну від традиційної круглої форми, наші піци будуть з кутами.
Заготовки для міні-піц поміщаємо на лист. Кожну основу змащуємо кетчупом чи томатним соусом.
Ковбасу (будь-якого сорту) подрібнюємо тонкими скибочками. Нарізку розподіляємо за міні-підставами.
Помідор нарізаємо півкільцями. До ковбасної заготовки приєднуємо помідорні півкільця.
За допомогою терки подрібнюємо твердий сир. Сирну стружку посипаємо поверх начинки.
Завантажуємо лист з міні-піцами в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачні міні-піци з ковбасою та помідорами приготувалися. Усім приємного та ситного перекушування!