Тістечка з дріжджового тіста з капустою на сковороді.

Пиріжки з начинкою з капусти – улюблена страва як для дорослих, так і для дітей. Ось покроковий рецепт пиріжків із дріжджового тіста з капустою, смажених на сковороді. У нас на сайті вже є рецепти приготування дріжджового тіста для пиріжків, ви можете скористатися ними.

Пиріжки з начинкою з капусти – улюблена страва як для дорослих, так і для дітей. Оскільки овоч доступний у будь-яку пору року, приготувати пиріжки із дріжджового тіста з капустою завжди можна без проблем на радість домочадцям. Капусту як начинку можна використовувати як у свіжому вигляді, так і в квашеному. Смакові якості начинки доповнюють різноманітними інгредієнтами, серед яких морквина, цибуля, гриби, м'ясо.

Пекуть пиріжки з капустою і в духовці, і на сковороді. Ось покроковий рецепт пиріжків із дріжджового тіста з капустою, смажених на сковороді. У нас на сайті вже є рецепт приготування дріжджового тіста для пиріжків, можете скористатися ним. Спробуйте цей кулінарний варіант – зробіть свято для душі!

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 500 г
  • Капуста білокачанна: 500 г
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 40 мл + для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Будь-яка зелень: за перевагою (свіжа)

Приготування

Для пиріжків ми заздалегідь замісили дріжджове тісто за відповідним рецептом. Готуємо інгредієнти для начинки. Морквину та цибулю очищаємо, з качана капусти знімаємо верхні листочки. Готуватимемо начинку на сковороді.

Морквину подрібнюємо, скориставшись теркою. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками.

Білокочанну капусту тонко шаткуємо смужками.

На дно сковороди поміщаємо олію, розподіляючи її по всій поверхні. Викладаємо овочеву заготовку з моркви та цибулі, злегка обсмажуємо її до м'якості.

Доповнюємо морквину з капустою цибулею.

Викладаємо томатну пасту, інгредієнти на свій смак солимо, кидаємо щіпку меленого перцю.

Томимо капусту для начинки приблизно 15 хвилин до повної готовності, іноді перемішуючи. Склад можна урізноманітнити зеленню. Начинку, що вийшла, перед приготуванням пиріжків остуджуємо.

Тісто ділимо на колобки, які розкочуємо в коржики-заготівлі.

На заготовки поміщаємо начинку із капусти.

Ґрунтовно з'єднуємо і скріплюємо краї заготовок, формуючи пиріжок. Приплескуємо пиріжок у долонях, щоб він набув плоскої форми.

Пиріжки відправляємо в прогріту олію на сковороду для смаження «швом» вниз. Як тільки з одного боку пиріжок підрум'яниться, перевертаємо його.

Смажені пиріжки з капустою відправляємо на тарілку, застелену паперовими серветками або рушниками. Так ми позбудемося надлишку жиру.

Смачні домашні смажені пиріжки з капусти приготовані, пригощайтеся на здоров'я!