Шари зі сливою

З листкового тіста можна приготувати смачну випічку з різноманітними начинками. Давайте зробимо шарування зі сливою, які виходять ароматними та хрусткими.

З листкового тіста можна приготувати смачну випічку з різноманітними начинками. Давайте зробимо до чаювання апетитні шари зі сливою, які виходять ароматними та хрусткими.

Тісто заздалегідь дістаньте з морозилки, щоб воно розморозилося за кімнатної температури. Готувати шарування просто і без зайвого кулінарного клопоту, приступаємо.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 225 г (дріжджове)
  • Слива: 4 шт.
  • Цукор: 4 ч. ложки
  • Кунжут: 4 щіпки
  • Жовток яєчний: 1 шт.

Приготування

Підготуємо для випікання шарів потрібні продукти.

Промиваємо сливи, видаляємо з фрукта кісточки та нарізаємо плоди невеликими шматочками.

Дріжджове листкове тісто ділимо на 4 прямокутники.

Посипаємо стіл трохи борошном, кожну чотирикутну заготовку розкочуємо у квадрат.

У центр кожного квадрата поміщаємо подрібнені сливи та присипаємо їх цукром.

З квадрата формуємо трикутники, скріплюємо краї та притискаємо їх за допомогою вилки.

Заготівлі шарів викладаємо на лист, який краще застелити пергаментом. Збиваємо курячий жовток, масою, що вийшла, змащуємо кожну шару і посипаємо її зверху кунжутом.

Завантажуємо лист з шарами в прогріту до 180 градусів духовку. Тримаємо там шарування приблизно 30 хвилин.

Апетитні та ароматні шари з начинкою зі сливи готові. Всім смачного перекушування!