Млинці з манкою на кефірі

Манна крупа вже давно використовується хазяйками не тільки для приготування каші. Наприклад, у мене є улюблений покроковий рецепт млинців з манкою на кефірі.

Манна крупа вже давно використовується хазяйками не тільки для приготування каші. Як основний інгредієнт манка присутній і у випічці. Наприклад, є у мене улюблений покроковий рецепт млинців із манкою на кефірі, які можна запропонувати до ранкової трапези разом із солодкими соусами – варенням, медом, джемом.

Інгредієнти

  • Крупа манна: 5 ст. ложок
  • Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
  • Кефір: 400 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Беремо інгредієнти за списком. До речі, кефір можна замінити іншим кисломолочним напоєм – кислим молоком, йогуртом, катиком, ряженкою.

У миску виливаємо вміст двох сирих курячих яєць. У яєчну масу підсипаємо цукор (кількість – на ваш смак), кидаємо щіпку солі. Віночком інтенсивно збиваємо до однорідного складу, поєднуючи інгредієнти.

У склад, що вийшов, засипаємо манну крупу. Відразу втручаємо манку в яєчну суміш.

Доповнюємо суміш порцією пшеничного борошна з розпушувачем, знову змішуємо продукти.

Доводимо вміст у мисці до консистенції млинця шляхом додавання кефіру, який повинен бути теплим.

У млинце тісто вливаємо рослинне масло, ще раз енергійно замішуємо млинце.

Перед смаженням млинців на манці обов'язково промаслюємо поверхню сковороди і добре її прогріваємо. Порцію тіста розподіляємо поверхнею сковорідки. Смажимо з кожного боку для золотистості.

Домашні млинці з манною крупою на кефірі подаємо до столу, згорнувши їх трубочкою, конвертиком або формою трикутника (за бажанням). Приємною вам трапези!