Заливне тісто для пирогів на кефірі

Якщо ви любите домашні пироги, але іноді вам не хочеться возитися із замісом тіста, то візьміть на озброєння цей рецепт заливного тіста для пирогів на кефірі.

Якщо ви любите домашні пироги, але іноді вам не хочеться возитися із замісом тіста для них, то візьміть на озброєння цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як приготувати тісто заливне для пирогів на кефірі, яке підійде для випічки з начинкою з капусти, картоплі, яблук. Замісити таке тісто легко, без гастрономічних премудростей.

Інгредієнти

  • Кефір: 1 ст. (Середньої жирності)
  • Борошно пшеничне: 1,5 ст.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо продукти за списком. Кефір має бути кімнатної температури. Яйце краще теж заздалегідь дістати з полиці холодильника. Якщо плануєте пекти солодкий пиріг заливний, то до складу введіть цукровий пісок (1-2 ст. ложки).

У миску вбиваємо яйце. Підсипаємо до нього сіль (+ цукор, якщо потрібно). Інгредієнти віночком перемішуємо, досягаючи однорідного складу.

У яєчну суміш, що вийшла, вливаємо кефір, додаємо рослинне масло без запаху.

Всипаємо соду. З цим порошком тісто вийде пишним при випіканні.

Змішуємо між собою компоненти. На виході маємо однорідну суміш кефіру.

У суміш, що вийшла, пропускаємо через сито порцію борошна в 3-4 заходи.

Борошно втручаємо в рідку основу. Доводимо тісто до густого стану. Тісто буде схожим на склад для оладок за консистенцією.

Заливне тісто готове. Такої кількості вистачить для випікання одного пирога. Приготуйте начинку, покладіть її у форму і залийте приготованим тестом. Приємного перекушування!