Щоб із звичайних домашніх млинців зробити смачний апетитний десерт, пропоную нафарширувати їх ягодами. Для начинки можна взяти будь-які ягоди без кісточок, я використала заморожену чорну смородину.
Солодкі млинці з ягідною начинкою підійдуть для сніданку, ними можна урізноманітнити вечірню трапезу. Тісто для млинців зробимо на молоці. Починаємо кулінарити.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Молоко: 2 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки (в тісто)
- Сода харчова: 1/3 ч. ложки
- Сік лимонний: 0,5 ч. ложки (або оцет столовий)
- Цукор: 2 ст. ложки (+ 3 ст. ложки для начинки)
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Смородина: 3/4 ст.
- Крохмаль картопляний: 1 ч. ложка
Приготування
Готуємо продуктовий набір для рецепту млинців із ягідною начинкою. Молоко має бути теплим.
У робочу миску розбиваємо яйця. До них додаємо цукор та сіль. Віночком, а краще – міксером, вміст збиваємо, доводячи до однорідного складу.
У солодкий яєчний склад вливаємо свіже тепле молоко. Знову змішуємо інгредієнти.
У миску просіюємо борошно пшеничне, відразу втручаючи його в молочну суміш.
Тісто вийшло однорідним, без грудочок. Додаємо в нього соду, погашену або оцтом, або соком лимона.
На завершальному кулінарному етапі замісу млинця вводимо в його склад рослинне масло і ще раз енергійно перемішуємо.
Ґрунтовно прогріваємо поверхню сковороди, змащену жиром. Випікаємо млинці. З кожного боку млинець тримаємо на сковороді півхвилинки.
Зробимо ягідну начинку. У невелику миску викладаємо заморожені ягоди. Засипаємо до них цукор (кількість регулюємо самостійно до смаку), доповнюємо крохмалем. Добре перемішуємо.
Починаємо збирання млинців. На один бік кладемо ягідну начинку, згортаємо млинець у формі конверта.
Сковороду змащуємо олією. Викладаємо конвертики з млинців з ягодами на сковороду та обсмажуємо до рум'янцю.
Усім приємного солодкого перекушування!