Млинці з ягідною начинкою

Щоб із звичайних млинців зробити смачний десерт, пропоную нафарширувати їх ягодами. Млинці з ягідною начинкою підійдуть як для сніданку, так і для вечірньої трапези.

Щоб із звичайних домашніх млинців зробити смачний апетитний десерт, пропоную нафарширувати їх ягодами. Для начинки можна взяти будь-які ягоди без кісточок, я використала заморожену чорну смородину.

Солодкі млинці з ягідною начинкою підійдуть для сніданку, ними можна урізноманітнити вечірню трапезу. Тісто для млинців зробимо на молоці. Починаємо кулінарити.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Молоко: 2 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки (в тісто)
  • Сода харчова: 1/3 ч. ложки
  • Сік лимонний: 0,5 ч. ложки (або оцет столовий)
  • Цукор: 2 ст. ложки (+ 3 ст. ложки для начинки)
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Смородина: 3/4 ст.
  • Крохмаль картопляний: 1 ч. ложка

Приготування

Готуємо продуктовий набір для рецепту млинців із ягідною начинкою. Молоко має бути теплим.

У робочу миску розбиваємо яйця. До них додаємо цукор та сіль. Віночком, а краще – міксером, вміст збиваємо, доводячи до однорідного складу.

У солодкий яєчний склад вливаємо свіже тепле молоко. Знову змішуємо інгредієнти.

У миску просіюємо борошно пшеничне, відразу втручаючи його в молочну суміш.

Тісто вийшло однорідним, без грудочок. Додаємо в нього соду, погашену або оцтом, або соком лимона.

На завершальному кулінарному етапі замісу млинця вводимо в його склад рослинне масло і ще раз енергійно перемішуємо.

Ґрунтовно прогріваємо поверхню сковороди, змащену жиром. Випікаємо млинці. З кожного боку млинець тримаємо на сковороді півхвилинки.

Зробимо ягідну начинку. У невелику миску викладаємо заморожені ягоди. Засипаємо до них цукор (кількість регулюємо самостійно до смаку), доповнюємо крохмалем. Добре перемішуємо.

Починаємо збирання млинців. На один бік кладемо ягідну начинку, згортаємо млинець у формі конверта.

Сковороду змащуємо олією. Викладаємо конвертики з млинців з ягодами на сковороду та обсмажуємо до рум'янцю.

Усім приємного солодкого перекушування!