Манник на кефірі в мультиварці

Простий рецепт манника сподобається любителям смачної домашньої випічки. Його можна приготувати до сніданку або поласувати ним за вечірнім перекушуванням.

Сьогодні практично кожна хазяйка на кухні має таку помічницю як мультиварку. У цьому агрегаті можна приготувати різноманітні супи, другі страви та, звичайно ж, випічку. Неодноразово я готувала в мультиварці пироги — манники. Ласощі з манної крупи виходять красивими і пишними. Простий покроковий рецепт манника на кефірі в мультиварці сподобається любителям смачної домашньої випічки.

Смачний манник на кефірі в мультиварці можна приготувати на сніданок у вихідний день або поласувати ним за вечірнім перекусом.

Інгредієнти

  • Крупа манна: 1 ст.
  • Кефір: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Цукор: 1 ст.
  • Олія вершкове: 100 г
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 1,5 ч. ложки
  • Ванілін: за смаком

Приготування

Готуємо інгредієнти. Кефір використовуємо кімнатну температуру. Вершкове масло потрібно буде розтопити у каструльці.

У широку робочу миску відправляємо склянку манної крупи. Заливаємо її такою ж кількістю кефіру. Перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб манка набрякла.

Беремо іншу миску та розбиваємо в неї курячі яйця. Підсипаємо до них цукровий пісок і, скориставшись міксером, збиваємо інгредієнти до пишної однорідної маси.

Набряклу манку перекладаємо в солодкий яєчний склад. Інгредієнти доповнюємо розтопленим вершковим маслом та ваніліном.

Між собою добре змішуємо інгредієнти.

Вводимо в однорідний манний склад борошно, що просіює, і розпушувач для тіста.

Знову добре інгредієнти перемішуємо, щоби вийшло не густе однорідне тісто на основі манної крупи.

Знімну чашу мультиварки змащуємо олією та заповнюємо приготованим тестом.

Накриваємо мультиварку кришкою, встановлюємо режим «Випічка», на приготування потрібно 50 хвилин.

Смачний домашній манник на кефірі в мультиварці приготувався, остудити його, нарізати на порції і пропонувати з улюбленими напоями!