Яблука, запечені в духовці з медом та горіхами

Для швидкого та смачного перекушування пропоную приготувати фруктовий десерт із яблук. Апетитні яблука, запечені у духовці з медом та горіхами, точно не залишать нікого байдужими.

Для швидкого та смачного перекушування пропоную приготувати фруктовий десерт із яблук. Страва виходить одночасно і смачною, і корисною. Рецепт не становить складності. Яблука ми наповнимо начинкою з меду та волоських горіхів і відправимо нудитися в духовку. Апетитні яблука, запечені у духовці з медом та горіхами, точно не залишать нікого байдужими.

Інгредієнти

  • Яблука: 3 шт.
  • Горіх грецький (ядра): 30 г
  • Мед: 2 ст. ложки

Приготування

Візьмемо за списком запропоновані інгредієнти. Мед за консистенцією має бути практично рідким або з в'язкою структурою. Якщо у вас мед загуснув, заздалегідь розтопіть його на водяній бані.

За допомогою звичайного ножа рубаємо волоські горіхи на дрібні шматочки. Горіхову заготовку перекладаємо у невелику миску. Додаємо мед.

Добре перемішуємо горіхово-медову суміш. Начинка для запікання яблук готова.

Добре промиваємо яблука під проточною водою. Обтираємо насухо фрукти. За допомогою ножа чи ложки робимо в яблуках поглиблення, зрізавши верхівку. Яблука повинні стояти міцно, не перевалюватися на бік.

Заповнюємо поглиблення в яблуках приготованою солодкою начинкою.

Для запікання підбираємо форму. Ставимо до неї яблука з начинкою. Завантажуємо форму з яблуками в розігріту до 180 градусів духовку.

У духовці яблука з медом та горіхами запікаємо від 20 до 30 хвилин. Час визначатиметься сортом яблук. Яблука повинні бути м'якими, але водночас добре тримати форму.

Смачний десерт із запечених яблук з медом та горіхами подаємо до столу. Всім смачного!