Тісто для хрумких чебуреків на мінералці

Приготувати тісто для хрумких чебуреків на мінералці під силу навіть новачкам. З таким тестом чебуреки завжди виходять хрусткими, з тонкою скоринкою, повітряними.

За традицією домашні чебуреки готують із прісного тіста. Але багато господарок часто практикують на кухні та інші способи замісу чебуречного тіста. Мені подобається кулінарний варіант тесту для чебуреків на мінеральній воді. З таким тестом чебуреки завжди виходять хрусткими, з тонкою скоринкою, повітряними. Основна умова вдалого тесту – це холодна, практично крижана мінеральна вода з газом. Приготувати тісто для хрумких чебуреків на мінералці під силу навіть новачкам. Приступаємо.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 500 г
  • Вода мінеральна: 300 мл (сильногазована)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Цукор: 0,5 ч. ложки

Приготування

Підготуємо за списком необхідні продукти для чебуречного тесту. Перед замісом можна мінералку на кілька хвилин прибрати в морозилку, щоб вона стала крижаною.

Яйце розбиваємо у миску. Всипаємо цукор та сіль. Інгредієнти збиваємо міксером.

У яєчну масу, що вийшла, тонким цівком вливаємо охолоджену мінеральну воду, при цьому продовжуючи працювати віночком.

Далі в склад, що вийшов додаємо рослинне масло. Інгредієнти збиваємо ще 1-2 хвилини.

В окрему глибоку миску просіюємо борошно пшеничне, в центрі робимо поглиблення.

У цей поглиблення вливаємо приготовлену суміш на основі мінеральної води.

Спочатку перемішуємо інгредієнти за допомогою ложки у мисці. Коли збереться борошняна грудка, продовжуємо заміс тесту вже на столі. Місимо доти, доки тісто не буде прилипати до долонь (приблизно 7-8 хвилин).

Тісто, що вийшло, перекладаємо в поліетиленовий мішечок і прибираємо охолоджуватися на полицю холодильника на 1 годину.

Тісто на мінеральній воді для чебуреків готове до роботи. Ліпимо чебуреки з улюбленою начинкою. Приємного вам клопоту на кухні!