Біточки з курячого філе з рисом у духовці

Якщо вам подобаються страви з курячого філе, рекомендую приготувати в духовці ситні биточки. Виходять биточки з курячого філе з рисом у духовці смачними, апетитними.

Якщо вам подобаються страви з курячого філе, рекомендую приготувати в духовці ситні биточки. Подрібнене через м'ясорубку куряче філе доповнимо відвареним рисом, обсмаженою цибулею та спеціями. Потім сформуємо биточки і відправимо їх запікати в духовку. Виходять биточки з курячого філе з рисом у духовці смачними, апетитними. До столу їх найкраще запропонувати з гарніром з картоплі, макаронів або з салатом зі свіжих овочів.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 300 г
  • Рис: 50 г (сира, а варена 1 склянка)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка (+ для змащування форми)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати в духовці курячі биточки з рисом, візьмемо потрібні продукти. Рис промиваємо та відварюємо приблизно 10 хвилин. Потім рис відкидаємо на сито, обполіскуємо холодною водою. Очищаємо цибулю.

Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Розігріваємо на сковороді олію. Перекладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі і пасеруємо, іноді перемішуючи, 3 хвилини.

Куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо через м'ясорубку.

У курячий фарш, що вийшов, перекладаємо відварений рис, остуджений смажену цибулю.

Далі розбиваємо до інгредієнтів яйце. За смаком інгредієнти солимо та перчимо.

Між собою інгредієнти добре перемішуємо.

Дно форми для запікання змащуємо олією. З курячої основи з рисом формуємо овальні биточки і поміщаємо їх у форму.

Ставимо заготовки биточків у розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин.

Биточки з курячого філе з рисом у духовці вийшли ситними та смачними. Пригощайтеся всім приємного апетиту!