Мясні котлети з крохмалем та майонезом

На обід пропоную приготувати на сковороді смачні котлети з м'ясного фаршу. Такі м'ясні котлети з крохмалем та майонезом виходять дуже ніжними, м'якими, ситними.

До обіднього перекушування пропоную приготувати на сковороді смачні котлети з м'ясного фаршу. Для цього рецепту краще використовувати фарш зі свинини (магазинний або домашній). У складі котлет є майонез і картопляний крохмаль. Такі м'ясні котлети з крохмалем та майонезом виходять дуже ніжними, м'якими, ситними. Котлети ідеально поєднуються при подачі на стіл із будь-яким гарніром – картоплею, макаронами, гречкою, рисом. З рецептом приготування м'ясних котлет впорається навіть кухар-початківець.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 400 г (зі свинини)
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник: 3 зубчики
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Крохмаль картопляний: 1,5 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Вода: 150 мл

Приготування

Підготуємо за списком зазначені продукти. Очищаємо цибулю і часник. Вода має бути кип'яченою.

Перекладаємо м'ясний фарш у глибоку миску. Цибулю дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через спеціальний прес. Цибулю та часник додаємо у фарш.

У фарш додаємо картопляний крохмаль. Розбиваємо яйце. Перекладаємо порцію майонезу. За смаком інгредієнти солимо, присмачуємо меленим перчиком.

Інгредієнти у мисці ретельно перемішуємо. Отримуємо на виході м'ясну в'язку основу для котлет.

У сковороду вливаємо олію. Прогріваємо його добре. Котлети формуємо за допомогою столової ложки.

Котлети з фаршу з майонезом та крохмалем смажимо на сильному вогні з кожного боку по 3 хвилини.

До смажених котлет вливаємо кип'ячену воду. Зменшуємо нагрівання плити до мінімального. Сковороду накриваємо кришкою, гасимо котлети 10 хвилин.

Ніжні м'ясні котлети з підливкою на стіл пропонуємо з гарніром. Всім смачного!