Мясні котлети з гарбузом у духовці

Приготувати котлети з м'ясного фаршу можна по-різному. Мені подобаються м'ясні котлети з гарбузом у духовці. Такі котлети можна запропонувати до столу із будь-яким гарніром.

Приготувати котлети з м'ясного фаршу можна по-різному. Мені подобається запікати м'ясні котлети у духовці. Щоб котлети вийшли соковитими та апетитними, часто додають овочі. Пропоную м'ясний фарш доповнити подрібненим гарбузом і зробити котлети на вечерю або на обід. До столу м'ясні котлети з гарбузом у духовці можна запропонувати абсолютно з будь-яким гарніром.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Гарбуз: 60 г
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Панірувальні сухарі: 20 г
  • Олія рослинна: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні продукти. Очищаємо цибулю, часниковий зубчик і гарбуз.

У широку миску перекладаємо м'ясний фарш. Цибулю дрібно нарізаємо і додаємо у фарш. Часник пропускаємо через спеціальний прес.

Гарбуз натираємо. Для подрібнення використовуємо терку з маленькими осередками.

До складу котлетної маси додаємо курячий жовток.

Всипаємо дрібні панірувальні сухарі.

Інгредієнти на свій смак солимо та перчимо. Можна кинути свої улюблені спеції.

Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо. Котлетну масу, що вийшла, рекомендується кілька разів відбити про дно чаші.

Формуємо круглі чи овальні котлетки. Із запропонованої кількості інгредієнтів у мене вийшло 6 котлет. М'ясні котлети з гарбузом укладаємо у змащену олією форму для запікання.

Завантажуємо форму з котлетами у розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.

Соковиті м'які домашні м'ясні котлети з гарбузом готові. Всім смачного!