Скумбрія пряного посолу

Домашня скумбрія пряного посолу за своїми смаковими якостями багато в чому перевершує покупну рибку. Засолити скумбрію в пряному розсолі легко і просто.

Домашня скумбрія пряного посолу за своїми смаковими якостями багато в чому перевершує покупну рибку. Засолити скумбрію в пряному розсолі легко і просто. Склад спецій, що використовуються, робить рибку апетитною, ароматною, ніжною, в міру солоною і дуже смачною. Скумбрію пряного посолу можна запропонувати на стіл як чудову рибну закуску разом із нарізкою з цибулі, з відвареною або запеченою картоплею.

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1 шт. (приблизно 470 г)
  • Коріандр (мелений): 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (зерна): 1 ч. ложка
  • Перець чорний (горошком): 7 шт.
  • Лист лавровий: 2-3 шт.
  • Цукор: 1,5 ч. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
  • Оцет 9%: 0,5 ст. ложки
  • Вода: 250 мл

Приготування

Підготуємо інгредієнти для засолювання риби в домашніх умовах. Скумбрію повністю не розморожуйте, то її легше буде потрошити і чистити.

Для приготування маринаду беремо невелику каструльку або ковшик. Всипаємо в ємність цукор, сіль, перець горошком. Додаємо коріандр у зернах та мелений, лавровий лист.

Спеції заливаємо водою та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, варимо маринад кілька хвилин. Маринад прибираємо із плити. Вливаємо в нього рослинну олію та столовий оцет. Перемішуємо, повністю остудити.

Свіжоморожену скумбрію потрошимо, видаляємо всі нутрощі і позбавляємося чорної плівки в череві. Зрізаємо голову, хвіст, плавці.

Підготовлену рибку нарізаємо на шматочки шириною 2-3 см. Шматочки скумбрії поміщаємо у відповідний контейнер.

Рибну нарізку повністю заливаємо маринадом. Контейнер закриваємо кришкою та ставимо в холодильник. Маринуємо скумбрію в пряному розсолі 24 години. Через цей час рибку можна дегустувати.

Апетитна, ніжна та дуже смачна скумбрія пряного посолу вдалася! Приємного перекушування!