До обіднього перекушування пропоную приготувати на сковороді смачні котлети з м'ясного фаршу. Для цього рецепту краще використовувати фарш зі свинини (магазинний або домашній). У складі котлет є майонез і картопляний крохмаль. Такі м'ясні котлети з крохмалем та майонезом виходять дуже ніжними, м'якими, ситними. Котлети ідеально поєднуються при подачі на стіл із будь-яким гарніром – картоплею, макаронами, гречкою, рисом. З рецептом приготування м'ясних котлет впорається навіть кухар-початківець.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г (зі свинини)
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Часник: 3 зубчики
- Майонез: 3 ст. ложки
- Крохмаль картопляний: 1,5 ст. ложки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 50 мл
- Вода: 150 мл
Приготування
Підготуємо за списком зазначені продукти. Очищаємо цибулю і часник. Вода має бути кип'яченою.
Перекладаємо м'ясний фарш у глибоку миску. Цибулю дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через спеціальний прес. Цибулю та часник додаємо у фарш.
У фарш додаємо картопляний крохмаль. Розбиваємо яйце. Перекладаємо порцію майонезу. За смаком інгредієнти солимо, присмачуємо меленим перчиком.
Інгредієнти у мисці ретельно перемішуємо. Отримуємо на виході м'ясну в'язку основу для котлет.
У сковороду вливаємо олію. Прогріваємо його добре. Котлети формуємо за допомогою столової ложки.
Котлети з фаршу з майонезом та крохмалем смажимо на сильному вогні з кожного боку по 3 хвилини.
До смажених котлет вливаємо кип'ячену воду. Зменшуємо нагрівання плити до мінімального. Сковороду накриваємо кришкою, гасимо котлети 10 хвилин.
Ніжні м'ясні котлети з підливкою на стіл пропонуємо з гарніром. Всім смачного!