Оселедець пряного посолу

Пропоную вам покроковий рецепт оселедця пряного посолу, завдяки якому у вас на столі буде чудовий рибний делікатес – смачний і без консервантів.

Якщо ви любите солону рибку, то пропоную відправитися в магазин або на ринок, щоб придбати свіжу оселедець. Її можна легко і легко засолити самостійно. Ось покроковий рецепт оселедця пряного посолу, завдяки якому у вас на столі буде чудовий рибний делікатес – смачний і без консервантів.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (свіжозаморожена)
  • Вода: 0,5 л
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Сіль: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Перець чорний (горошком): 6 шт.
  • Гірчиця зернова: 0,5 ч. ложки
  • Коріандр (зерна): 0,5 ч. ложки

Приготування

Для оселедця пряного посолу підготуємо вказані інгредієнти.

Відразу для засолювання свіжої риби зробимо пряний маринад. У відповідну каструльку або ковшок наливаємо воду. Додаємо до неї цукор та сіль. Всипаємо перець горошком, коріандр у зернах та гірчицю. Кидаємо лаврові листочки. Перемішуємо, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні пару хвилин. Готовий маринад остудити повністю.

Поки маринад охолоджується, підготуємо оселедець. Рибу потрошимо. Мені трапилася оселедець з молоками, які я теж засолю разом з оселедцем. Внутрішність оселедця промиваємо під проточною водою.

Підготовлену оселедець разом із молока поміщаємо у відповідний контейнер.

Заливаємо повністю оселедець охолодженим пряним маринадом.

Контейнер закриваємо кришкою та ставимо на полицю холодильника. Солимо оселедець протягом 2-3 діб.

Оселедець пряного посолу нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Розкрити смак домашнього оселедця допоможе відварена картопля.

Смачна вам дегустація!