Салат Шпроти під шубою

Класичний рибний салат — оселедець під шубою — має багато альтернативних варіантів приготування. Ось покроковий рецепт салату шпроти під шубою.

Класичний рибний салат — оселедець під шубою — має багато альтернативних варіантів приготування. Ось покроковий рецепт салату шпроти під шубою, що має пікантний смак завдяки копченій рибці.

Для салату заздалегідь відварюємо або запікаємо в духовці коренеплоди – картопля, морква, буряк. Збирати салат шпроти під шубою можна в загальному салатнику, креманках або з використанням кільця сервіровки.

Інгредієнти

  • Шпроти: 1 банка
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Буряк: 1 шт.
  • Яйце куряче (варене): 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Майонез: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для рецепту. Крім коренеплодів, відварити потрібно курячі яйця. Морквину, картоплю та буряки очищаємо від шкірки.

Складання салату почнемо з картоплі. Натираємо картоплю, викладаємо перший шар (за потребою його солимо і перчимо), тонко покриваємо майонезом.

Відкриваємо баночку шпрот, дістаємо рибки, укладаємо їх рівним шаром на картоплю.

Дрібно рубаємо цибулю. З накришеної цибулі формуємо наступний шар. Змащуємо цибулю майонезом.

Натираємо моркву. Укладаємо шар із морквяної стружки, який потім покриваємо соусом.

Яйця подрібнюємо теркою, розподіляємо подрібнені яйця рівним рядком. Солимо шар, перчимо до смаку, змащуємо майонезом.

За традицією завершуємо формування рибного листкового салату буряком. Натираємо її, формуємо шар, покриваємо його майонезом.

Рекомендується спочатку поставити салат для просочення в холодильник, а потім пропонувати його до столу. Усім смачного апетиту!