Оселедець івасі в оцтово-олійній заливці з цибулею

Смачну рибну закуску легко приготувати, коли під рукою є солоний оселедець івасі та цибуля. Ідеально оселедець івасі в оцтово-масляній заливці з цибулею поєднуватиметься з відвареною або запеченою картоплею.

Смачну рибну закуску легко приготувати, коли під рукою є солоний оселедець івасі та цибуля. Ці прості інгредієнти замаринуємо в заливці, у складі якої кип'ячена вода, столовий оцет, олія і трохи цукру. На маринування потрібно буквально годину. За цей час можна підготувати супутній гарнір до рибки. Ідеально оселедець івасі в оцтово-масляній заливці з цибулею поєднуватиметься з відвареною або запеченою картоплею.

Інгредієнти

  • Оселедець: 5 шт. (Івасі, приблизно 350-400 г)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Оцет 9%: 20 мл
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Цукор: 10 г
  • Вода кип'ячена: 70 мл (тепла)

Приготування

За списком підготуємо потрібні продукти для маринування оселедця і ивасі. Очищаємо цибулю.

Оселедець івасі потрошимо. Зрізаємо з рибки голову та хвіст. Промиваємо начинку івасі, видаляючи чорну плівку.

Оселедець івасі нарізаємо невеликими шматочками. Нарізку з риби перекладаємо для подальшого маринування в контейнер або відповідну скляну тару.

Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець або чверть кілець. Цибулеву заготовку додаємо до шматочків івасі.

Зробимо для маринування заливку. У невелику миску вливаємо теплу кип'ячену воду. Додаємо до неї столовий оцет і олію. Всипаємо трохи цукру. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

Маринад вливаємо до івасі та цибулі. Накриваємо контейнер кришкою та ставимо в холодильник. Маринуємо івасі в оцтово-олійній заливці з цибулею 1 годину.

Смачна івасі з пікантним смаком готова. Подаємо рибну закуску з цибулею та картоплею на стіл. Усім приємного перекушування!