Смачну рибну закуску легко приготувати, коли під рукою є солоний оселедець івасі та цибуля. Ці прості інгредієнти замаринуємо в заливці, у складі якої кип'ячена вода, столовий оцет, олія і трохи цукру. На маринування потрібно буквально годину. За цей час можна підготувати супутній гарнір до рибки. Ідеально оселедець івасі в оцтово-масляній заливці з цибулею поєднуватиметься з відвареною або запеченою картоплею.
Інгредієнти
- Оселедець: 5 шт. (Івасі, приблизно 350-400 г)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Оцет 9%: 20 мл
- Олія рослинна: 40 мл
- Цукор: 10 г
- Вода кип'ячена: 70 мл (тепла)
Приготування
За списком підготуємо потрібні продукти для маринування оселедця і ивасі. Очищаємо цибулю.
Оселедець івасі потрошимо. Зрізаємо з рибки голову та хвіст. Промиваємо начинку івасі, видаляючи чорну плівку.
Оселедець івасі нарізаємо невеликими шматочками. Нарізку з риби перекладаємо для подальшого маринування в контейнер або відповідну скляну тару.
Цибулю нарізаємо у формі тонких напівкілець або чверть кілець. Цибулеву заготовку додаємо до шматочків івасі.
Зробимо для маринування заливку. У невелику миску вливаємо теплу кип'ячену воду. Додаємо до неї столовий оцет і олію. Всипаємо трохи цукру. Ретельно перемішуємо інгредієнти.
Маринад вливаємо до івасі та цибулі. Накриваємо контейнер кришкою та ставимо в холодильник. Маринуємо івасі в оцтово-олійній заливці з цибулею 1 годину.
Смачна івасі з пікантним смаком готова. Подаємо рибну закуску з цибулею та картоплею на стіл. Усім приємного перекушування!