Буряк з огірком, чорносливом та горіхами

Якщо вам подобаються салати з буряка, пропоную ще один варіант приготування страви з неї. Буряк з огірком, чорносливом та горіхами – ситний перекус протягом дня.

Якщо вам подобаються салати з вареного буряка, пропоную ще один кулінарний варіант приготування страви з цього коренеплоду. Варений заздалегідь буряк доповнюється солоним огірком, чорносливом та волоськими горіхами. Таке незвичайне поєднання в результаті дає можливість пригоститися апетитною стравою з пікантним смаком. Для заправки я використовувала майонез, але можна взяти сметану. Варений буряк з огірком, чорносливом і горіхами – ситний легкий перекус протягом дня.

Інгредієнти

  • Буряк варений: 200 г
  • Чорнослив: 30 г (без кісточок)
  • Горіх грецький (ядра): 30 г
  • Огірок солоний: 50 г
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб приготувати буряк з огірком, чорносливом та горіхами, візьмемо потрібні продукти. Буряка відварюємо в шкірці заздалегідь (приблизно 30-40 хвилин після закипання). Чорнослив без кісточок на 5 хвилин заливаємо окропом, потім промиваємо.

Почнемо подрібнення інгредієнтів для салату із буряків. Охолоджений буряк очищаємо, натираємо. Використовуємо тертку з великими осередками.

Солоний огірок нарізаємо у формі тонкої соломки. Нарізку з огірка перекладаємо до буряка.

Чорнослив нарізаємо смужками і додаємо до решти інгредієнтів салату.

Волоські горіхи рубаємо ножем, але не дуже дрібно.

До складу салату додаємо улюблений майонез. На смак солимо (пам'ятаємо, що огірок і так солоний).

Інгредієнти салату перемішуємо, салат готовий до подачі.

Пригощайтеся, приємного апетиту!