З овочів, які завжди є в запасниках у кожної господині, можна приготувати смачне рагу без м'яса в духовці в горщиках. Незважаючи на те, що в страві немає м'ясного інгредієнта, виходить вона ситною та апетитною. «Регулювати» смак рагу з овочів можна улюбленими спеціями та приправами. Просте у приготуванні овочеве рагу в горщиках без м'яса підійде для пісного меню.
Інгредієнти
- Картопля: 3 шт.
- Морква: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода: 100 мл
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Лист лавровий: 2 шт.
Приготування
Підготуємо за списком овочі та спеції. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. З перчика видаляємо насіннєву коробку. Ополіскуємо овочі у прохідній воді.
Картоплю, моркву та ріпчасту цибулю для рагу нарізаємо у формі середнього за розміром кубика.
Солодкий перець можна нарізати довільно, наприклад, смужками.
Нарізку з овочів на смак солимо, присмачуємо улюбленими приправами та спеціями. Я використовувала суміш мелених перців. Перемішуємо заготівлю.
Овочевий склад перекладаємо в горщик/горщики.
Овочі доповнюємо лавровим листом. Вливаємо в горщик кип'ячену воду і олію.
Завантажуємо горщик з кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Хвилин через 20 овочі перемішайте.
Овочеве рагу в горщику без м'яса готове. Смачного!