З картоплі та курячих стегенців пропоную зробити смачну та ситну страву, яка урізноманітнить повсякденне обіднє меню. Стегенця і картоплю згасимо разом з овочами — морквою та цибулею. Готується тушкована картопля з стегенцями в казані, виходить дуже апетитною і смачною. Нарізка зі свіжої зелені урізноманітнить смакові якості страви.
Інгредієнти
- Стегенця курячі: 2 шт. (700 г)
- Картопля: 700 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода кип'ячена: 200 мл
- Сіль за смаком
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Кріп (свіжий): 4 гілочки
Приготування
Візьмемо потрібні продукти для гасіння картоплі з стегенцями. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю. Стегенця промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо паперовими рушниками. Ополіскуємо гілочки кропу.
Підготовлені курячі частини нарізаємо середніми за розміром шматочками.
Морквину та цибулю нарізаємо у формі невеликих шматочків для подальшого подрібнення у блендері.
Нарізку із овочів перекладаємо в чашу блендера. Подрібнюємо за допомогою насадки ніж.
У казан наливаємо олію. Коли олія прогріється, перекладаємо в казан шматочки стегенець і обсмажуємо, періодично перемішуючи, 10 хвилин.
До обсмажених стегенець додаємо подрібнені овочі. На смак солимо, присмачуємо приправою. Перемішуємо, обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.
Вміст у казані доповнюємо нарізаною середньою кубикою картоплею. При необхідності досолюємо. Вливаємо кип'ячену воду.
Зменшуємо нагрівання плити, казан накриваємо кришкою. Тушимо картоплю з стегенцями 25 хвилин. Готову страву посипаємо свіжою зеленню.
Пригощайтеся всім ситного і смачного перекушування!