Сезон дозрівання овочів – чудовий привід приготувати смачну страву для всієї родини. Пропоную з капусти, моркви, цибулі, перцю та кабачка зробити на сковороді апетитне рагу. Страву можна подати як гарячу самостійну закуску або запропонувати її разом із картоплею. Відмінно доповнить овочеве рагу з капустою та кабачками м'ясо чи рибу.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 300 г
- Кабачок: 250 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Солодкий болгарський перець: 2 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Паста томатна: 1 ст.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: за бажанням
Приготування
Підготуємо за списком овочі та інші запропоновані інгредієнти. Очищаємо морквину, цибулю, перець. З капусти зрізаємо верхні листи, видаляємо качан. Томатну пасту можна замінити свіжими помідорами. Готувати можна в сковороді або каструлі.
Подрібнюємо моркву дрібними брусочками. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. У сковороді прогріваємо олію. Пасеруємо на сковороді нарізку з моркви та цибулі протягом 5 хвилин.
Солодкий болгарський перець нарізаємо півкільцями. Заготівлю викладаємо до решти інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо, продовжуємо обсмажування ще 3 хвилини.
Шинкуємо білокачанну капусту тонкими стрічками. Викладаємо капусту до овочів у сковороду. Перемішуємо.
Очищаємо від шкірки кабачок, видаляємо дозріле насіння. Нарізаємо кабачок брусочками. Додаємо кабачкову нарізку на сковороду.
Овочевий склад рагу на смак солимо і перчимо. Додаємо томатну пасту.
Зменшуємо нагрівання плити. Овочі перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою. Гасимо рагу 30-35 хвилин. Можна трохи влити кип'яченою водою. Готову страву посипаємо зеленню.
Апетитне та ситне рагу з овочів, капусти та кабачків готове. Приємного всім перекушування!