Курячі гомілки, запечені в духовці зі сметаною та соєвим соусом, виходять смачними, соковитими та апетитними. Таку страву можна включити в меню для святкових посиденьок. Запропонуйте курячі гомілки у сметано-соєвому маринаді до столу разом із улюбленим гарніром або супроводжуйте свіжими овочами. Щоб курячі ніжки вийшли соковитими, тримайте їх у маринаді щонайменше півгодини. А ось і гастрономічні подробиці реалізації рецепту.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 5 шт.
- Сметана: 3 ст. ложки
- Соус соєвий: 50 мл
- Часник сушений: 2 щіпки
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Для рецепту беремо інгредієнти за пропонованим списком. Сушений часник можна замінити свіжим, а готову приправу для курки – сумішшю із мелених спецій (паприка, куркума, перець тощо).
Курячі частини промиваємо під проточною водою, обтираємо насухо паперовими рушниками та поміщаємо у глибоку ємність.
В окремій невеликій мисці зробимо маринад для курячих частин. Кладемо сметану, виливаємо класичний соєвий соус. Підсипаємо приправу для курячих страв, часник та трохи солі. Оптимально перемішуємо.
Вийшов сметано-соєвий маринад вивантажуємо до курячих гомілок. Ретельно перемішуємо.
Для маринування обертаємо миску з гомілками харчової плівкою. Вміст залишаємо хвилин на 30, як мінімум. Якщо час «терпить», залиште маринуватися курячі ніжки на більше хвилин (годин).
Форму для запікання страв у духовці промазуємо олією. Викладаємо замариновані ніжки у форму.
Форму з ніжками завантажуємо у духовку, виставивши температуру нагріву на 190 градусів. У процесі запікання голяшки змастіть жиром, що утворюється.
Наші курячі гомілки запеклися, стали з рум'яною принадною поверхнею. Із задоволенням пробуємо, приємного апетиту!