Курячі гомілки у сметано-соєвому маринаді

Курячі гомілки в сметано-соєвому маринаді виходять смачними, соковитими та апетитними. Таку страву можна включити в меню для святкових посиденьок.

Курячі гомілки, запечені в духовці зі сметаною та соєвим соусом, виходять смачними, соковитими та апетитними. Таку страву можна включити в меню для святкових посиденьок. Запропонуйте курячі гомілки у сметано-соєвому маринаді до столу разом із улюбленим гарніром або супроводжуйте свіжими овочами. Щоб курячі ніжки вийшли соковитими, тримайте їх у маринаді щонайменше півгодини. А ось і гастрономічні подробиці реалізації рецепту.

Інгредієнти

  • Гомілки курячі: 5 шт.
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Соус соєвий: 50 мл
  • Часник сушений: 2 щіпки
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Для рецепту беремо інгредієнти за пропонованим списком. Сушений часник можна замінити свіжим, а готову приправу для курки – сумішшю із мелених спецій (паприка, куркума, перець тощо).

Курячі частини промиваємо під проточною водою, обтираємо насухо паперовими рушниками та поміщаємо у глибоку ємність.

В окремій невеликій мисці зробимо маринад для курячих частин. Кладемо сметану, виливаємо класичний соєвий соус. Підсипаємо приправу для курячих страв, часник та трохи солі. Оптимально перемішуємо.

Вийшов сметано-соєвий маринад вивантажуємо до курячих гомілок. Ретельно перемішуємо.

Для маринування обертаємо миску з гомілками харчової плівкою. Вміст залишаємо хвилин на 30, як мінімум. Якщо час «терпить», залиште маринуватися курячі ніжки на більше хвилин (годин).

Форму для запікання страв у духовці промазуємо олією. Викладаємо замариновані ніжки у форму.

Форму з ніжками завантажуємо у духовку, виставивши температуру нагріву на 190 градусів. У процесі запікання голяшки змастіть жиром, що утворюється.

Наші курячі гомілки запеклися, стали з рум'яною принадною поверхнею. Із задоволенням пробуємо, приємного апетиту!