Пропоную урізноманітнити обіднє меню смачним та легким у приготуванні овочевим супом. У складі такої страви картопля, морква, цибуля, солодкий болгарський перець, помідор. Суп із овочів виходить ситним, адже в ньому є м'ясні фрикадельки. Для них можна використовувати фарш зі свинини та яловичини. Апетитний овочевий суп із фрикадельками сподобається кожному.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 200 г
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Солодкий болгарський перець: 0,5 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода: 1,5 л
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Зелень свіжа: за перевагою
Приготування
Візьмемо за списком потрібні продукти. Овочі очищаємо та ополіскуємо. Фарш має бути вже розмороженим.
У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння. Солимо. Картоплю нарізаємо середніми за розміром кубиками. Заготівлю відправляємо у киплячу воду. Варимо до напівготовності.
Зробимо овочеву піджарку. Подрібнюємо моркву теркою. Цибулю нарізаємо дрібно.
Заготівлю з моркви та цибулі викладаємо в підігріту олію на сковороду. Пасеруємо пару хвилин.
Солодкий болгарський перець шаткуємо дрібним кубиком. Викладаємо перець до моркви та цибулі. Додаємо подрібнений тертий помідор. Мучимо овочеву заготівлю на сковороді до м'якості всіх інгредієнтів.
Паралельно зробимо фрикадельки. Фарш присмачується сіллю та меленими спеціями до смаку. Відщипуємо від фаршу шматочки і катаємо їх у невеликі кульки розміром як волоський горіх.
Приготовлені фрикадельки викладаємо в каструлю до картоплі, продовжуємо варити 10 хвилин.
Овочеве пасерування викладаємо в суп, варимо разом 5-7 хвилин.
Коли всі інгредієнти супу будуть готові, приправляємо його на смак меленими спеціями і кладемо подрібнену зелень.
Овочевий суп із фрикадельками готовий, розливаємо його по тарілках. Смачного!