Щи зі свіжою капустою та рибними консервами

Цього разу готуємо борщ із рибними консервами. Для приготування можна взяти консерви із сайри, сардин, тунця або горбуші.

Багато господарки готують домашні борщ не тільки з м'ясом, але і з рибою. Часто використовую у своєму сімейному раціоні щі зі свіжою капустою та рибними консервами, які виходять з насиченим смаком та досить апетитними.

Для першої гарячої страви зі свіжою капустою використовують також картопля, морквина, цибуля, солодкий болгарський перець. Як рибний інгредієнт підійдуть будь-які консерви з рибою в олії (сайра, сардина, тунець, горбуша). Мій покроковий рецепт щей зі свіжою капустою та рибними консервами не становить складності, можна приступати до готування.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 1/4 качана
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Риба консервована: 1 банка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 1,5 л

Приготування

Для рецепту готуємо інгредієнти. Чистимо морквину, цибулю та картоплю. З болгарського перцю видаляємо насіння, промиваємо. З капусти видаляємо поверхневі листи. Кип'ятимо воду, яку відразу солимо.

На обробній поверхні нарізаємо капусту тонкими стрічками. Перекладаємо капустяну заготовку в киплячу воду.

Слідом за капустою відправляємо в каструлю подрібнену брусками картопля.

З овочів приготуємо засмажку. Для неї морквину натираємо, цибулю нарізаємо дрібними скибочками, а болгарський перець – кубиком.

Нарізку з овочів відправляємо для пасерування в прогріту олію на сковороду. Обсмажуємо морквину з цибулею та перцем до м'якості.

Овочеву підсмажену заготовку перекладаємо в каструлю, продовжуємо спільне варіння ще 5-10 хвилин.

За 10 хвилин до готовності овочів перекладаємо в каструлю рибні шматочки без олії.

Наприкінці приготування щей зі свіжою капустою та рибними консервами доповнюємо склад страви меленими спеціями та лавровим листком.

Смачні щі на основі білокачанної капусти та рибних консервів готові, приємного апетиту!