Рибні консерви – кілька в томатному соусі – це бюджетний і доступний продукт харчування. З кільки в томатному соусі можна приготувати безліч смачних та простих страв, наприклад суп. Пропоную зварити суп з кількою в томатному соусі, доповнивши його рисом та картоплею. На готування у вас піде буквально півгодини, а вийде в результаті ситна юшка до обіду або на вечерю. Запропонувати до столу рибний суп із кільки у томатному соусі найкраще зі свіжим хлібом.
Інгредієнти
- Кілька: 125 г (у томатному соусі)
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Рис: 40 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: 2-3 гілочки
- Вода: 1,2 л
Приготування
Підготуємо для супу потрібні інгредієнти. Очищаємо картоплю та моркву. Свіжу зелень (кріп, зелену цибулю або петрушку) обполіскуємо холодною водою, струшуємо.
Наливаємо у каструлю воду. Доводимо її до кипіння і солимо до смаку. Картоплю нарізаємо у формі кубика. Закидаємо нарізку з картоплі у киплячу воду.
Морквину подрібнюємо, скориставшись теркою. Перекладаємо морквину в каструлю. Доводимо до кипіння.
Рис промиваємо під проточною водою. Відкидаємо рис на сито, щоб злити рідину. Підготовлений рис додаємо в каструлю, перемішуємо. Регулюємо нагрівання плити, варимо інгредієнти 15-20 хвилин.
Відкриваємо рибні консерви. Кільку в томатному соусі перекладаємо у суп. Перемішуємо. Продовжуємо варити ще 5 хвилин.
Подрібнюємо свіжу зелень. Дрібно шаткуємо її і відправляємо в суп. За смаком суп із кількою перчим. Якщо потрібно, то досолити його. Вимикаємо плиту. Каструлю з супом накриваємо кришкою, томимо 5 хвилин
Смачний та ситний суп із кількою в томатному соусі розливаємо порційно у тарілки. Подаємо на стіл.
Всім смачного перекушування!