Пельмені – улюблена страва для багатьох. Приготувати зліплені пельмені по-різному: відварити, згасити, посмажити. А я пропоную вам зробити пельмені з бульйоном у горщику в духовці, які виходять дуже смачними та апетитними в процесі такої обробки. Для рецепту підійдуть і домашні заготівлі пельменів, і магазинні.
Інгредієнти
- Пельмені: 200-250 г (готові)
- Вода (окріп): 300 мл
- Сіль: 2 щіпки
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 2 шт.
- Зелень свіжа: 2 гілочки
Приготування
Візьмемо для рецепту потрібні продукти. Пельмені не треба розморожувати. Відразу вмикаємо духовку та виставляємо температурний режим на 200 градусів.
У горщик перекладаємо заморожені пельмені. Заповнюємо його лише наполовину, адже в процесі приготування пельмені збільшаться у розмірі.
До пельменів кидаємо пару лаврових листочків. Солимо за смаком.
Пельмені в горщику заливаємо кип'яченою водою так, щоб вона накрила їх на 2 см вище. Відразу перемішуємо.
Гілочки кропу шаткуємо. Зелену нарізку перекладаємо в горщик.
Горщик накриваємо кришкою і ставимо його в розігріту духовку на 25 хвилин.
Готові пельмені з бульйоном перекладаємо в тарілку і до смаку перчимо. Можна цей крок пропустити і подати пельмені до столу прямо в горщику.
Всім смачного!