Азу зі свинини з картоплею та солоними огірками у казані

Для сімейного обіду пропоную приготувати азу. Згасити азу зі свинини з картоплею та солоними огірками у казані не так складно, сміливо приступайте до реалізації.

Для сімейного обіду пропоную приготувати азу. Таку страву за традицією варять із яловичини чи баранини, але мають місце і рецепти зі свининою. Страва зі свинини доповнена картоплею та солоними огірками, виходить дуже смачною, ситною та апетитною. Для рецепту приготування азу я скористалася казаном. Згасити азу зі свинини з картоплею та солоними огірками у казані не так складно, сміливо приступайте до реалізації.

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г (м'якоть)
  • Картопля: 350 г
  • Розсіл: 100 мл (огірковий)
  • Огірок солоний: 3 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Паста томатна: 2 ст. ложки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль: за потребою
  • Вода: 150 мл

Приготування

Підготуємо для рецепту інгредієнти за списком. М'ясо має бути розмороженим, очищаємо картоплю та часникові зубки.

Спочатку розведемо солоним розсолом томатну пасту. Повинен вийти однорідний склад.

М'ясо для азу нарізаємо середніми за розміром брусками. У казані розігріваємо олію, перекладаємо в неї нарізку зі свинини. На сильному вогні обсмажуємо м'ясні шматочки до утворення легкої скоринки.

Картоплю нарізаємо теж у формі брусків, за розміром приблизно так само, як і свинину. Картопляну нарізку перекладаємо в казан до м'яса. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом ще 5 хвилин.

Солоні огірочки нарізаємо товстою соломкою. Викладаємо огірки в казан до решти інгредієнтів.

Вміст у казані заливаємо томатною сумішшю, прокип'яченою водою. Кидаємо лавровий лист, на свій смак перчимо.

Інгредієнти у казані перемішуємо. Нагрів плити зменшуємо. Котел накриваємо кришкою і гасимо азу 25-30 хвилин.

Коли азу буде готове, пробуємо страву. Якщо є потреба, то посоліть. Додаємо подрібнений пресом часник. Я додатково ввела до складу азу ще й свіжу зелень.

Подаємо азу гарячим на стіл. Усім приємного та ситного перекушування!