Пельмені з грибами – грибні вушка

Готуємо грибні вушка – це такі пельмешки з начинкою із грибів. Вушками вони називаються через форму, схожу на вуха тварин.

Грибні вушка – це такі пельмешки з начинкою із грибів. А вушками вони називаються через форму, схожу на вуха тварин — собаки, наприклад, чи лисички. Приготувати їх нескладно, але, як і всякі пельмені, вони потребують витрат часу на ліплення. Втім, при невеликій вправності все вийде. А ще краще ліпити їх не поодинці, а залучити до цієї справи всіх членів сім'ї – і швидше вийде, і веселіше.

Інгредієнти

  • Заморожені опеньки: 300 г (можна будь-які)
  • Рис: 100 г
  • Цибуля: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 1,5 склянки
  • Вода: 0,5 склянки
  • Олія рослинна: 60 мл
  • Сіль за смаком

Приготування

Готуємо всі потрібні інгредієнти зі списку

Тісто робитимемо просте — з борошна, води та солі. Для хорошого пельменного тіста існує така пропорція: 1 частина води на 3 частини борошна плюс щіпка солі. У теплу воду додаємо сіль і поступово вводимо муку|борошно|, замішуючи досить еластичне тісто. Залишимо його на півгодини, накривши серветкою, і займемося приготуванням начинки.

Спочатку промиємо та відваримо рис. Потім підсмажимо на олії дрібнопорізану цибулину. Смажимо до прозорості.

Гриби можна брати свіжі чи заморожені. У мене — заморожені опеньки. Вони дрібні і різати мені їх не потрібно, хіба кілька великих екземплярів порізала на 2-3 частини. Якщо у вас великі гриби, їх краще розрізати. На гарячу сковороду з невеликою кількістю олії викладемо гриби і обсмажуватимемо до повного випаровування рідини. Потім гриби потрібно трохи остудити і подрібнити на м'ясорубці.

У чашку викласти гриби, цибулю, рис і все перемішати. Посолити за смаком. Можна додати трохи перцю.

Тісто розгортаємо тонким пластом і розрізаємо на смужки, а потім кожну смужку ріжемо на квадрати.

На середину квадрата кладемо начинку і з'єднуємо два протилежні кути, щільно притискаючи краї заготовки.

Виходять пельмені у формі вушок. Який розмір їх ліпити, залежить від ваших переваг. Мені здається, найкраще робити їх середнього розміру, зі стороною квадрата близько 4 см.

Відварювати вушка потрібно в підсоленій воді протягом 5 хвилин після спливання. Подавати, присмавши вершковим маслом. До вушок добре додати сметану, зелень.\n