Курка в маринаді на мінеральній воді

Запечена курка в маринаді на мінеральній воді виходить з ніжною скоринкою, а її смакові властивості дозволяють цю страву включати у святкове меню. Обов'язкова умова – вода має бути саме з газом.

Курка (як і її частини) у багатьох сім'ях — популярний продукт харчування. Таке м'ясо є затребуваним завдяки своїм смаковим якостям та незначній вартості продукту. Приготувати курку можна різними способами гастронома, наприклад, запекти в духовці, що ми і зробимо. Куряче м'ясо, перш ніж відправити в духовку, замаринуємо. Рекомендую спробувати маринад із використанням мінеральної газованої води.

Запечена курка в маринаді на мінеральній воді виходить з ніжною скоринкою, а її смакові властивості дозволяють цю страву включати у святкове меню. Обов'язкова умова – вода має бути саме з газом.

Мій покроковий рецепт курки в маринаді на мінеральній воді передбачає використання тушки птиці цілком, так і окремих її частин. Цього разу я вибрала для запікання курячі стегна.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 800 г
  • Майонез: 2 ст. ложки (або сметана)
  • Гірчиця: 1 ч. ложка
  • Вода газована: 60 мл
  • Часник сушений: 3 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка

Приготування

Для рецепту беремо потрібні продукти за списком. Стегна курячі повинні бути охолодженими. Приправу для курячих страв можна замінити сумішшю мелених спецій з паприки, куркуми, перчика чилі тощо.

Курячі частини промиваємо, обтираємо паперовими рушниками. Викладаємо у широку миску.

Стегна досить солимо.

Інгредієнти доповнюємо майонезом або жирною сметаною.

Слідом викладаємо гірчицю. Я використала в цьому рецепті гірчицю в зернах, але підійде і звичайна.

Роздавлюємо часник, кидаємо приправу та перчимо.

Курячі частини перемішуємо із доданими компонентами маринаду. Вливаємо газовану мінеральну воду. Залишаємо курячі частини на 30 або 40 хвилин маринуватися. Потрібно кілька разів за цей час стегна перевернути.

Замариновані у пікантному маринаді частини курки викладаємо у тару для запікання.

У розігріту до 190 градусів духовку стегна відправляємо запікатися на 50 хвилин. Щоб під час процесу готування стегна не пересохли, 2-3 рази їх трохи змащуємо заготовкою, що залишилася маринаду.

Готову страву пропонуємо на стіл із улюбленим гарніром або овочами. Смачного!