Пропоную вам поповнити кулінарну колекцію салатів овочевих ще однією варіацією їх приготування. Ось покроковий рецепт пісного салату з редькою та кукурудзою, який можна сміливо називати унікальною стравою. У складі салату – білокачанна капуста, морквина, редька. Це «овочеве» тріо доповнене консервованою кукурудзою та нарізкою із зелені. Корисний для нашого організму пісний салат з редькою та кукурудзою заправляємо соусом з оливкової олії та лимонного соку. Ось подробиці реалізації.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 200 г
- Редька зелена: 150 г
- Морква: 1 шт.
- Кукурудза (консервована): 4 ст. ложки
- Зелень свіжа: за смаком
- Олія оливкова: 2,5 ст. ложки
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо інгредієнти за пропонованим списком. Очищаємо морквину та редьку. Коренеплоди ополіскуємо. З капусти знімаємо верхні листочки.
Білокачанну капусту нарізаємо для салату тонкими стрічками. Заготівлю перекладаємо в об'ємну миску.
Доповнюємо капустяну нарізку морквою, подрібнену тонкою соломкою.
Так само чинимо і з редькою. Заготівлю з редьки приєднуємо до решти інгредієнтів.
З баночки консервовану кукурудзу поміщаємо на друшляк чи сито, щоб злити сік. Потім переправляємо яскраві зерна в миску.
До складу салату вводимо дрібно нарізану зелень.
Зробимо для овочевого салату заправку. У невелику миску вливаємо оливкову олію, вичавлюємо в неї лимонний сік. Підсипаємо на смак сіль і чорний мелений перчик. Перемішуємо. Заправляємо салат.
Овочевий салат з кукурудзою і редькою готовий. Корисного вам перекушування!