Шарлотка з карамелізованими яблуками

Шарлотка з карамелізованими яблуками прикрасить будь-які посиденьки. Такий пиріг легко готується, до того ж він ще й бюджетний. Його смак буде гідно оцінений!

Наближається час чаювання, а ви не знаєте, чим пригостити своїх друзів? Пропоную вам покроковий рецепт шарлотки з карамелізованими яблуками, який не забере багато часу на реалізацію. Такий яблучний пиріг просто і легко готується, до того ж він ще й бюджетний. Зате смак такої шарлотки буде гідно оцінений! Ніжна шарлотка з карамелізованими яблуками прикрасить собою будь-які посиденьки.

Інгредієнти

  • Яблуко: 1-2 шт.
  • Цукор: 150 г + 2 ст.ложки для карамелі
  • Олія вершкове: 30 г
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Яйце куряче: 4 шт.

Приготування

Для рецепту беремо інгредієнти, готуємо необхідне кухонне начиння.

На плиту ставимо сковороду, додаємо в неї вершкове масло|мастило| і всипаємо 2 столові ложки цукрового піску. Інгредієнти перемішуємо. Незабаром термічна обробка перетворить компоненти на карамель.

Поки готується карамель, очищаємо яблука, нарізаємо в довільній формі. Яблучну заготовку викладаємо у карамель, перемішуємо, тримаємо на вогні протягом 5 хвилин. Кожна яблучна часточка має покритися солодкою масою.

Поки нарізка із яблук у карамелі остуджується, зробимо тісто. У миску вбиваємо курячі яйця, доповнюємо їх солодким інгредієнтом – цукром.

В однорідну солодку суміш з яєць і цукру просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем.

Тісто замішуємо за допомогою ложки, на виході воно виходить тягучим та ніжним.

На дно форми, призначеної для випікання кондитерських виробів, кладемо яблучні часточки в карамелі.

Яблука у карамелі заливаємо приготованим тестом.

Відправляємо шарлотку до духовки, попередньо розігріту до 180 градусів. Через 25-30 хвилин шарлотка з карамелізованими яблуками буде готова.

Чекаємо, поки шарлотка остудиться, потім ділимо її на порції і подаємо до столу. Приємного всім чаювання!