Пиріг Різдвяна зірка

До чайних посиденьок пропоную спекти гарний пиріг Різдвяна зірка. До речі, готувати його просто. Ось кулінарні подробиці.

До чайних посиденьок пропоную спекти гарний пиріг, який формою нагадує зірку. Такі ласощі готуються з листкового бездрожжевого тіста (готовий напівфабрикат) та ягідного або фруктового джему. Пиріг має оригінальний вигляд, а його смак підкорить вас із першого укусу. До речі, готувати пиріг Різдвяна зірка дуже просто. Ось кулінарні подробиці.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 500 г
  • Джем ягідний: 3 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Кунжут: 1 ч. ложка
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка

Приготування

Для випікання пирога готуємо продукти за списком. Готовий напівфабрикат – пласти листкового тіста – заздалегідь дістаємо з морозилки, щоб вони «дійшли» до потрібної консистенції за кімнатної температури. Джем – на ваш розсуд. У мене – полуничний джем (покупний). Підійде для пирога та домашнє густе варення.

На столі розкочуємо один пласт листкового тіста, припорошивши поверхню борошном. Заготівлю перекладаємо на кулінарний пергамент.

З пласта вирізаємо коло. Зручно як трафарет скористатися кришкою від сковороди або великою плоскою тарілкою. Круглий пласт змащуємо джемом, не захоплюючи краї.

Розкочуємо ще один пласт тіста. Також вирізаємо коло. Поміщаємо тестяне коло на перший із начинкою. Скріплюємо краї пластів.

У центр заготовки для листкового пирога ставимо склянку або чарку. Використовуючи піцерізку, робимо розрізи (парна кількість, 16 штук) у формі пелюсток.

Беремо дві пелюстки, розташовані поруч. Скручуємо їх 3 рази на протилежні один від одного сторони. Кінці міцно фіксуємо.

У нас вийшла заготівля пирога у вигляді зірки. Змащуємо її яйцем, збитим віночком. Поверхню присипаємо кунжутом.

Відправляємо пиріг із листкового тіста в розігріту пічку (180 градусів). Тримаємо пиріг у духовці приблизно 30-35 хвилин.

Різдвяна зірка пиріг готовий! Приємного вам чаювання!