Шоколадні млинці

Якщо ви не боїтеся експериментувати на кухні, то пропоную із доступних інгредієнтів зробити справжній десерт – шоколадні млинці на молоці.

Якщо ви не боїтеся експериментувати на кухні, то пропоную із доступних інгредієнтів зробити справжній десерт. Моя кулінарна ідея — це шоколадні млинці на молоці, які урізноманітнюють святковий стіл не лише на Масляну, а й буденні дні також. Не важко здогадатися, що шоколадний смак ми матимемо, використовуючи какао-порошок. Шоколадні млинці подати до столу можна з солодким улюбленим соусом або сметаною. Ось подробиці.

Інгредієнти

  • Молоко: 400 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Какао-порошок: 30 г
  • Борошно пшеничне: 135 г
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Згідно із запропонованим кулінарним списком підготуємо інгредієнти для рецепту шоколадних млинців. Молоко має бути теплим.

Розсікаємо ножем яйця, щоб вилити їх вміст у миску. Користуючись віночком, яйця збиваємо до однорідної суміші.

У яєчну суміш вливаємо тепле молоко. На цьому етапі використовуємо лише половину зазначеної норми.

Молочно-яєчний склад доповнюємо борошном, що просіює, і какао-порошком. Енергійно перемішуємо.

У процесі вводимо до складу цукровий пісок та трохи солі.

У шоколадне густе тісто вливаємо частину молока, що залишилася. А ще відразу додаємо олію без запаху.

Шоколадне тісто для млинців має бути однорідним, тому ретельно перемішуємо інгредієнти. Склад, що вийшов, залишаємо хвилин на 10-15.

Готуємо поверхню сковороди, одного разу змащуємо її олією, добре розжарюємо. Тісто виливаємо на сковороду за допомогою кухаря. Смажимо з двох сторін темні млинці приблизно по 45 секунд. Шоколадні млинці готові, приємного та солодкого всім перекушування!