Яблучні драники з картоплею

Домашні драники зазвичай готують із картоплі. Я пропоную посмажити на сковороді яблучні драники з картоплею. Виходять драники смачними, соковитими, запашними.

Домашні драники зазвичай готують із картоплі. Є місце і альтернативні кулінарні варіанти приготування оладок з овочів. Я пропоную посмажити на сковороді драники з яблук та картоплі. Легка яблучна кислинка надає драникам пікантного смаку. Виходять яблучні драники з картоплею смачними, соковитими, запашними. Найкраще запропонувати їх до столу зі сметаною.

Інгредієнти

  • Картопля: 400 г
  • Яблуко: 1 шт. (кисло-солодке)
  • Часник: 1 зубчик
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки

Приготування

Щоб смажити на сковороді яблучні драники з картоплею, підготуємо потрібні інгредієнти. Картоплю та яблуко очищаємо. З часникової часточки прибираємо лушпиння.

Картоплю подрібнюємо за допомогою середньої тертки.

З яблуком чинимо аналогічно, тобто. натираємо.

До натертої картоплі та яблука розбиваємо куряче яйце. Зубчик часнику пропускаємо через спеціальний прес.

У масу для оладок всипаємо борошно. За смаком склад інгредієнтів солимо та перчимо.

Між собою інгредієнти перемішуємо. Тісто для яблучних драників має бути в міру в'язким. За потреби додайте ще борошна.

Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо яблучне тісто на сковороду за допомогою столової ложки, формуючи оладки. Смажимо яблучні драники з картоплею на сковороді приблизно по 3 хвилини з кожного боку до утворення рум'янцю.

Смачні яблучні драники з картоплею подаємо гарячими до столу разом із сметаною. Всім смачного!