Любителі домашньої випічки та смачних десертів з абрикосами порадіють цьому пирогу. Тісто для пирога з абрикосами зробимо з використанням вершкового масла|мастила| (можна замінити його якісним маргарином). Пекти пиріг будемо в мультиварці, техніка відмінно справляється з кулінарним завданням. Виходить пиріг з абрикосами у мультиварці ніжним, ароматним, дуже смачним. Такі ласощі з абрикосами урізноманітнять ваше чаювання.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 220 г
- Цукор: 200 г
- Олія вершкове: 120 г
- Яйце куряче: 3 шт.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 щіпка
- Абрикоси: 5-6 шт.
Приготування
Щоб спекти в мультиварці пиріг з абрикосами, підготуємо вказані продукти у потрібній кількості. Масло заздалегідь дістаємо із холодильника, щоб продукт став м'яким. Абрикоси ретельно промиваємо.
У миску всипаємо цукровий пісок. Додаємо до нього розм'якшене вершкове масло.
Олію збиваємо з цукром до однорідної маси.
У солодкий масляний склад по одному вбиваємо яйця. Продовжуємо збивати інгредієнти.
У суміш, яка у нас вийшла, додаємо просіяне разом з розпушувачем борошно.
Інгредієнти ретельно перемішуємо так, щоб у результаті вийшло густе, в'язке тісто однорідної консистенції.
Підготуємо абрикоси. Їх потрібно буде розрізати навпіл, видалити кісточки.
Знімну чашу мультиварки змащуємо олією. Перекладаємо тісто в чашу, розрівнюємо його. Зверху розподіляємо половинки абрикосів, трохи втискаючи їх у тісто.
Закриваємо мультиварку кришкою. Вибираємо на екрані програму «випічка». Час встановлюємо на годину. Готовий пиріг з абрикосами акуратно виймаємо і остуджуємо на ґратах.
Коли пиріг з абрикосами охолоне, нарізаємо його шматочками і подаємо з чашкою чаю чи улюбленого напою. Всім приємного чаювання!