Домашній батон із часником та зеленню

Випекти смачний батон можна легко в домашніх умовах. Пропоную вам зробити домашній батон із часником та зеленню, який відмінно урізноманітнить подачу перших гарячих страв.

Випекти смачний батон можна просто і легко в домашніх умовах. Пропоную вам зробити домашній батон із часником та зеленню, який відмінно урізноманітнить подачу перших гарячих страв. Батон виходить м'яким, з пікантною часниковою ноткою, запашним.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Вода тепла: 150 мл (+ 1 ч. ложка для начинки)
  • Олія рослинна: 2 ст. ложка (+ 1 ст. ложка для начинки)
  • Часник: 2-3 зубчики
  • Кріп (свіжий): 2 гілочки
  • Петрушка: 2 гілочки

Приготування

Щоб спекти вдома батон із часником та зеленню, візьмемо потрібні продукти.

У широку робочу миску просіюємо борошно пшеничне. Раджу не ігнорувати цей процес, щоб тісто вийшло м'яким, а сам батон ніжним за структурою. У борошно всипаємо порцію цукру, солі та швидкодіючих сухих дріжджів. Між собою інгредієнти змішуємо.

У борошняну суміш, що вийшла, вливаємо прогріту до 38° кип'ячену воду і рослинну олію.

Спочатку інгредієнти змішуємо в мисці, а потім борошняну грудку перекладаємо на стіл. Місимо тісто не менше 10 хвилин, щоб воно стало м'яким та еластичним. Готове тісто перекладаємо в миску, накриваємо рушником тканини і прибираємо в тепле місце без протягів на одну годину.

Дріжджове тісто піднялося, обминаємо його і розкочуємо у чотирикутний пласт.

Зубчики часнику пропускаємо через спеціальний прес. Дрібно шаткуємо зелень. У мисці з'єднуємо столову ложку олії, чайну ложку води, подрібнений часник і зелень. Сумішю, що вийшла, змащуємо поверхню пласта.

Пласт із часниковою начинкою згортаємо у формі рулету. Щільно скріплюємо краї заготовки. На поверхні батона робимо надрізи, щоб було видно начинку. Батон накриваємо рушником і залишаємо так на 20 хвилин для вистоювання тіста.

Деко із заготівлею батона завантажуємо в духовку, розігріту до 180 °. Випікаємо батон із часником та зеленню 30 хвилин.

Домашній батон із часником та зеленню вийшов ароматним, м'яким та смачним. Пригощайтеся, приємного апетиту!