Ніжний кекс у духовці на кефірі

Пропоную на основі кефіру зробити домашній кекс. Ароматний ніжний кекс у духовці на кефірі виходить з приємною структурою, з лимонною ноткою.

Кефір – універсальний продукт харчування, який є гарним і корисним і як напій, і як інгредієнт для приготування смачної домашньої випічки. Пропоную на основі кефіру зробити домашній кекс. Його можна запропонувати як десерт до філіжанки чаю або кавового напою. Ароматний ніжний кекс у духовці на кефірі виходить з приємною структурою, з лимонною ноткою.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 170 г
  • Сіль: 1 щіпка
  • Олія рослинна: 60 мл
  • Олія вершкове: 40 г
  • Кефір: 250 мл
  • Ванілін: за смаком
  • Цедра лимонна: 1 ч. ложка
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Розпушувач тіста: 8 г

Приготування

За списком візьмемо продукти, відміряємо їх у потрібній кількості. Зверніть увагу, що кефір повинен бути кімнатної температури, а вершкове масло потрібно попередньо розтопити і охолодити.

У робочу ємність для замішування тіста всипаємо цукровий пісок і додаємо до нього щіпку солі. Потім вбиваємо куряче яйце. Інгредієнти добре збиваємо протягом 2 хвилин.

У солодку суміш, що вийшла, вливаємо рослинне масло без запаху і попередньо розтоплене і охолоджене вершкове масло. Знову інгредієнти збиваємо хвилинку.

У склад, що утворився, вливаємо кефір, всипаємо ванілін за смаком і додаємо лимонну цедру. Ще раз інгредієнти перемішуємо.

Тепер в миску просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста.

Добре перемішуємо інгредієнти так, щоб у результаті вийшло однорідне, без грудочок густе тісто.

Форму, призначену для випікання кондитерських виробів, змащуємо шматочком вершкового масла. Переправляємо примішане тісто для кексу у форму.

Форму із заготівлею кексу завантажуємо в прогріту до 190 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною лучиною.

Чекаємо, поки ароматний кекс повністю охолоне, ділимо його порційними шматочками та подаємо на стіл із улюбленими напоями. Приємного чаювання!