Кекси з маком

Апетитні кекси з маком відмінно урізноманітнюють чайний стіл. Такі кекси виходять м'якими, ніжними з повітряною структурою.

Якщо вам подобається ароматна та смачна домашня випічка, то рекомендую спекти в духовці кекси з маком. Такі кекси виходять м'якими, ніжними з повітряною структурою. Апетитні кекси з маком відмінно урізноманітнюють чайний стіл.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Цукор: 70 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Сметана: 150 г (15-20%)
  • Розпушувач тіста: 5 г
  • Сіль: щіпка
  • Мак: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для випікання кексів зазначені інгредієнти. Продукти мають бути кімнатної температури.

Розбиваємо в глибоку миску курячі яйця. Додаємо сметану, всипаємо цукровий пісок і вливаємо олію. Віночком або міксером інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна маса.

У цю масу всипаємо харчовий мак, перемішуємо.

Далі в миску просіюємо борошно пшеничне разом з розпушувачем для тіста і додаємо щіпку солі.

Склад інгредієнтів добре перемішуємо до утворення густого та в'язкого тіста без грудочок.

Приготовлене тісто з маком перекладаємо столовою ложкою у силіконові форми. Заповнюємо форми на 2/3.

Форми з тестом ставимо на деко і завантажуємо в духовку, розігріту до 180 °. Випікати кекси потрібно приблизно 30 хвилин.

Домашні ароматні кекси з маком остуджуємо та подаємо до чайного столика, пригощайтеся!