Для ситного та смачного перекушування можна зробити апетитну страву з рису, доповнивши її овочами та подрібненими сосисками. Готувати просто, а виходить перекус смачним! Готувати рис із сосисками на сковороді, як на мене, зручніше, ніж у каструлі. Приступаємо.
Інгредієнти
- Рис пропарений: 100 г
- Вода: 300 мл
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 1 шт. (дрібна)
- Сосиски: 3-4 шт. (будь-якого сорту)
- Олія рослинна: 3 столові ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
Приготування
Підготуємо за списком інгредієнти для блюда. Очищаємо морквину та цибулю. Сосиски очищаємо від упакування.
Натираємо дрібно морквину. Цибулю нарізаємо шматочками.
На сковороді прогріваємо олію. Перекладаємо овочеву заготовку з моркви та цибулі на сковороді і, періодично перемішуючи, пасеруємо 3 хвилини.
До овочів на сковороду додаємо промитий рис. Перемішуємо інгредієнти та обсмажуємо разом протягом хвилини.
Рис з овочами на смак солимо. Додаємо лавровий лист та заливаємо вміст водою.
Риштуємо під кришкою на помірному вогні 10 хвилин. Потім додаємо до рису сосиски, нарізані кільцями. Інгредієнти перемішуємо, до смаку перчимо.
Продовжуємо готувати рис вже із сосисками ще 5 хвилин. Наприкінці приготування урізноманітним блюдо з рису нарізкою зі свіжої зелені (я використовувала зелену цибулю).
Частуйтесь смачним рисом на сковороді. Приємного перекушування!