Картопля із замороженими печерицями на сковороді

Багато господарки знають, що картопля з грибами – одне з найвдаліших поєднань продуктів. Пропоную посмажити картоплю із замороженими печерицями на сковороді.

Багато господарки знають, що картопля з грибами – це одне з найвдаліших поєднань продуктів. З картоплі та грибів завжди виходять смачні страви. Якщо у вас є заморожені гриби, то пропоную посмажити на сковороді разом з картопляними скибочками. У мене в морозилці були заморожені печериці. Перед приготуванням їх слід розморозити. Смажити картоплю та гриби будемо на різних сковорідках, а потім з'єднаємо їх разом для гасіння. Виходить картопля із замороженими печерицями на сковороді ароматною, смачною, ситною. Таку страву на столі доповнять різносоли з овочів.

Інгредієнти

  • Картопля: 600-700 г
  • Печериці: 400 г (заморожені)
  • Олія рослинна: 60 мл (скільки потрібно)
  • Сіль за смаком
  • Суміш мелених спецій: за смаком
  • Зелень свіжа: 2-3 гілочки (для подачі)

Приготування

Щоб приготувати на сковороді картоплю із замороженими печерицями, візьмемо вказані продукти. Картоплю очищаємо.

Заздалегідь гриби дістаємо із морозилки. Розморожуємо за кімнатної температури. Печериці обполіскуємо під прохолодною водою. Великі печериці розрізаємо на 2 чи 4 частини.

На сковороді розігріваємо приблизно 3 столові ложки олії. Викладаємо підготовлені гриби та обсмажуємо їх, іноді перемішуючи, 15 хвилин.

Відразу приступаємо до смаження картоплі. Нарізаємо бульби у формі великих скибочок.

В іншій сковороді прогріваємо олію. Викладаємо картопляні часточки в один шар. Обсмажуємо картоплю 15-20 хвилин, перемішуючи не так часто, щоб скибочки не зламалися. Картопля має стати із золотистою скоринкою.

До обсмажених скибочок картоплі додаємо гриби зі сковороди. За смаком солимо та перчимо інгредієнти, акуратно перемішуємо.

Зменшуємо вогонь до мінімуму. Сковороду накриваємо кришкою. Томимо картоплю з грибами приблизно 10 хвилин, іноді перемішуючи.

Смачну та ситну картоплю із замороженими грибами до столу подаємо, посипавши свіжою зеленню. Пригощайтеся всім приємного апетиту!