З рису можна різними кулінарними способами приготувати смачні гарніри. Пропоную доповнити рис свіжими помідорами, цибулею та кропом, щоб у результаті отримати чудовий гарнір. Готуватимемо на сковороді. Такий рисовий гарнір підійде для м'яса та риби. До того ж, і як самостійна страва рис із помідорами на сковороді виходить апетитною та ситною.
Для рецепту я рекомендую взяти якісний пропарений рис, щоб він у процесі реалізації рецепту вийшов розсипчастим, а не перетворився на кашу.
Інгредієнти
- Рис пропарений: 1 ст.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Помідори: 2 шт.
- Кріп (свіжий): 0,5 пучка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: 2 ст.
Приготування
Для приготування рису на сковороді підготуємо інгредієнти за списком. Промиваємо помідори. Ополіскуємо гілочки свіжого кропу. Очищаємо цибулю. Сковороду візьміть із високими бортиками.
На обробну дошку кладемо половинку цибулини і шаткуємо її дрібним кубиком. У сковороді прогріваємо олію. Перекладаємо заготовку з цибулі на сковороду, пасеруємо на середньому вогні до м'якості та легкого рум'янцю.
Помідори нарізаємо у вигляді середніх кубиків. Викладаємо помідорну нарізку до цибулі. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом 5-7 хвилин. Періодично перемішуємо цибулю із помідорами.
Рубаємо дрібно гілочки кропу. Додаємо подрібнену зелень на сковороду. Інгредієнти на свій смак солимо, приправляємо перчиком. Перемішуємо і томимо ще 1-2 хвилини.
Тепер на сковороду кладемо рис. Оскільки у нас він пропарений та якісний, промивати його не обов'язково.
Вміст на сковороді заливаємо кип'яченою водою, інгредієнти одразу перемішуємо.
Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо рис з цибулею, кропом і помідорами протягом 15 хвилин.
Приготовлений на сковороді рис із помідорами вийшов розсипчастим, смачним та апетитним. Приємного перекушування вам!