Овочеве рагу в горщиках без мяса

З овочів, які завжди є в запасниках у кожної господині, можна приготувати смачне овочеве рагу в горщиках без м'яса. Ця страва підійде для пісного меню.

З овочів, які завжди є в запасниках у кожної господині, можна приготувати смачне рагу без м'яса в духовці в горщиках. Незважаючи на те, що в страві немає м'ясного інгредієнта, виходить вона ситною та апетитною. «Регулювати» смак рагу з овочів можна улюбленими спеціями та приправами. Просте у приготуванні овочеве рагу в горщиках без м'яса підійде для пісного меню.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Вода: 100 мл
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Лист лавровий: 2 шт.

Приготування

Підготуємо за списком овочі та спеції. Очищаємо картоплю, моркву та цибулю. З перчика видаляємо насіннєву коробку. Ополіскуємо овочі у прохідній воді.

Картоплю, моркву та ріпчасту цибулю для рагу нарізаємо у формі середнього за розміром кубика.

Солодкий перець можна нарізати довільно, наприклад, смужками.

Нарізку з овочів на смак солимо, присмачуємо улюбленими приправами та спеціями. Я використовувала суміш мелених перців. Перемішуємо заготівлю.

Овочевий склад перекладаємо в горщик/горщики.

Овочі доповнюємо лавровим листом. Вливаємо в горщик кип'ячену воду і олію.

Завантажуємо горщик з кришкою в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин. Хвилин через 20 овочі перемішайте.

Овочеве рагу в горщику без м'яса готове. Смачного!