З червонокачанної капусти можна зробити багато усіляких салатів – і складних, і зовсім простих. Кожна господиня має свої улюблені рецепти страв з червонокачанної капусти. У моїй кулінарній скарбничці є покроковий рецепт салату з червонокачанної капусти з сиром, який готується нашвидкуруч, адже в ньому немає інгредієнтів, які потребують термічної обробки.
У салаті капуста вдало «сусідить» із сиром твердих сортів та копченою ковбасою. Пікантність салату надає часник, для заправки використовується майонез.
Інгредієнти
- Капуста червонокачанна: 200 г
- Ковбаса копчена: 70 г
- Сир твердий: 70 г
- Часник: 1 зубчик
- Майонез: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Беремо продукти за списком. Як бачите, їх досить просто дістати з полиці холодильника і відразу приступити до нарізки.
Червонокачанну капусту для салату нарізаємо тонкими смужками. Заготівлю відразу перекладаємо в миску, трохи солимо і притискаємо руками. Так капуста стане м'якшою.
На обробну поверхню кладемо шматок ковбаси. Нарізаємо її у формі соломки чи звичайним кубиком.
Для подрібнення сиру візьмемо тертку із великими поділами. Натираємо сир. Перекладаємо сирну стружку до інгредієнтів у миску.
Очищаємо часникову часточку. Подрібнюємо теркою або пропускаємо через часнодавку.
До компонентів салату викладаємо майонез.
Вміст у мисці перемішуємо. Пробуємо на смак. Киньте ще трохи солі, якщо вона потрібна.
Простий у приготуванні салат із червонокачанної капусти з сиром та ковбасою готовий одразу до подачі на стіл. Із задоволенням дегустуємо!