Салат мімозу з консервованим тунцем

Пропоную приготувати популярний салат "Мімоза" з консервованим тунцем. Салатик має оригінальний зовнішній вигляд та приємний смак.

Класичний салат Мімоза – це популярна страва, поширена з часів радянської кухні. І до сьогодні Мімоза залишається затребуваним салатом на святкових столах.

Кожна господиня робить мімозу за своїм перевіреним рецептом. Я пропоную вам покроковий рецепт салату мімозу з консервованим тунцем, який завжди виходить смачним та соковитим. Апетитний салат впишеться у будь-яке меню.

Інгредієнти

  • Тунець консервований: 1 банка

  • Картопля (варена): 2 шт.

  • Морква варена: 1 шт.

  • Цибуля червона: 1 шт.

  • Яйце куряче: 2 шт.

  • Майонез: 4 ст. ложки

  • Сіль за смаком

Приготування

Для рецепту рибного салату беремо потрібні продукти за переліком. Заздалегідь відварюємо моркву, картопля та яйця. Відварені коренеплоди остуджуємо та очищаємо. Рибні шматочки потрібно розім'яти вилкою. Готувати мімозу з консервованим тунцем можна на спільній страві або використати креманки, кулінарне кільце.

Картоплю подрібнюємо теркою. Укладаємо картопляний шар і змащуємо його майонезом.

На картопляний ряд розміщуємо рибні шматочки, попередньо розім'яті вилкою.

Червона цибуля (підійде і звичайна ріпчаста) тонко шаткуємо шматочками. Цибулеву заготовку розподіляємо по рибному шару.

Цибулевий ряд покриваємо майонезом.

Натираємо варену морквину та розподіляємо її наступним шаром. Змащуємо морквяний шар майонезом.

Варене яйце ділимо на складові – білок та жовток. На цьому етапі нам знадобиться лише білок. Натираємо його, розподіляємо шаром, солимо і змащуємо майонезом.

За традицією формування салату мімози завершуємо натертим жовтком.

Апетитний листковий рибний салат з тунцем готовий. Всім смачного!