Чорна редька – корисний коренеплід, що зазвичай використовується для приготування різноманітних салатів. Пропоную подрібнити редьку на тертці та доповнити її відвареним м'ясом та обсмаженою цибулею. Для салату підійде будь-яке відварене м'ясо – курятина, свинина, яловичина, індичка. А я використала м'ясо відвареної качки. Складається салат із чорної редьки з м'ясом із простих інгредієнтів, але виходить дуже смачним та ситним. Запропонувати салат можна до обіду або до вечері як самостійну страву або разом із картопляним гарніром.
Інгредієнти
- Редька чорна: 1 шт.
- М'ясо: 200 г (відварене будь-яке)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт. (Великий)
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб приготувати салат із чорної редьки та м'яса, візьмемо потрібні продукти. Очищаємо цибулю та ріпку. Варене м'ясо має бути остудженим.
На обробну дошку кладемо очищену цибулю і розрізаємо її навпіл. Потім кожну половинки шаткуємо у формі напівкілець.
Розігріваємо на сковороді олію. Перекладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі і пасеруємо, періодично перемішуючи, до м'якості і легкої золотистої скоринки. Обсмажену цибулю остудити.
Поки цибуля остигає, підготуємо інші інгредієнти. Відварене м'ясо розбираємо на волокна. М'ясо також можна нарізати тонкою соломкою.
Чорну редьку я подрібнила за допомогою шатківниці для овочів по-корейськи. Можна використовувати звичайну терку з великими осередками.
У мисці з'єднуємо обсмажену цибулю, подрібнене м'ясо та натерту редьку. Для заправки додаємо майонез. На смак солимо інгредієнти.
Склад салату перемішуємо і відразу подаємо до столу. Салат із чорної редьки з м'ясом вийшов смачним та ситним.
Усім приємного перекушування!